#151 Wysłany: 2013-07-01, 08:39
Słuchajcie melepety - już dawno nikt nie zadawał oczywistych pytań to czas na mnie
Od kilku dni wertuję majfrendowe strony w poszukiwaniu pierwszej maryśki - dolar drogi to odczekam chwilę, ale pytania dwa: w wersji GMT na tarczy mamy od 1-24, ale o co kaman, bo przecież ułożenie cyfr nie odpowiada faktycznym godzinom. I drugie - obecne autoamty to głównie 2530 (w tych tańszych). Warto czy dokładać do lepsiejszego ?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lip 2013 Posty: 184 Skąd: Gdańsk
#152 Wysłany: 2013-07-20, 23:15
yorki_man napisał/a:
Słuchajcie melepety - już dawno nikt nie zadawał oczywistych pytań to czas na mnie
Od kilku dni wertuję majfrendowe strony w poszukiwaniu pierwszej maryśki - dolar drogi to odczekam chwilę, ale pytania dwa: w wersji GMT na tarczy mamy od 1-24, ale o co kaman, bo przecież ułożenie cyfr nie odpowiada faktycznym godzinom. I drugie - obecne autoamty to głównie 2530 (w tych tańszych). Warto czy dokładać do lepsiejszego ?
Ej, no jak Ci cyfry nie banglają, przeca te cyfry 1-24 to to rączki GMT się przynależą
Pies czy kot?: kot Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 1136 Skąd: Szczecin
#153 Wysłany: 2013-07-27, 13:41
pr00 napisał/a:
Jaką macie rezerwę chodu w swoich Maryśkach? U mnie ponad 3 dni chodziła po pełnym nakręceniu.
Lepiej późno niż wcale podaję w nawiązaniu do kolegów poniżej o asianunitasie:
Moja MM GMT na DG/ST (niestety nie odkręcana, nie sprawdzana ale chodzi b, nie B.dokładnie) równo jak w mordę strzelił hrs 48. Nieźle moim zdaniem
Ta na ST36/HZ9000 chodzi nawet do 60h.
Na ST25 też mogą dociągać do 50h, w 303 po zdjęciu automatu rezerwa jest około 56h, tylko że Marcin skracał sprężyny żeby ustabilizować chód na końcowym odcinku.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 1136 Skąd: Szczecin
#155 Wysłany: 2013-07-27, 19:10
Jak już wspomniałem powyżej nie wiem do końca jaki mechanizm jest w mojej Maryśce GMT (chociaż Chińczyk na eBayu zapewniał, że to SeaGull, jednak nie molestowałem gościa) No i tu prośba i pytanie - jeśli naprawdę nie DG38 to jaki ST robi za gmt z ustawianiem wskazówki? Nie będę raczej odkręcał, wskazówka sekundowa w moim "waha" się czasami tak samo jak u Miyoty. I jest bardzo dokładny, siriuz
Jeden to MM 1950 , drugi chyba zwykłą Maryna. Wielkość ta sama - 44mm , różnica w grubości 1mm. Na pierwszy rzut oka różnią się tylko przyciskiem zmiany daty, kierunkiem otwierania osłony koronki. W pierwszej lince jest dokładnie podane że to Seagull 2530 , w drugiej nie. Różne paski ,oczywiście na korzyść tego pierwszego.
Czy obydwa mają takie same koperty (chyba chodzi o "Mini Fiddy") jeśli chodzi o kształt ,bo wydaje się że tak , ale pewności nie mam?Człek sie gapi ,gapi ,i zaczyna szukać dziury w całym...
Czy mechanizmy są te same? (Na mój gust tak )
Czy może być różnica w lumie wskazówek?
Bo jeśli różnica w cenie wynika tylko z rzeczy które wymieniłem , to wolę brać tańszego (na pasek nie patrzę bo wyleci)
Jak ktoś z Was głupiemu wytłumaczy jak chłop babie na grzędzie to będę bardzo wdzięczny.
Ostatnio zmieniony przez Grenadier 2013-12-08, 18:33, w całości zmieniany 4 razy
Jeden pies panie.
Oba mają przycisk szybkiej zmiany daty, tyle że w jednym trzeba go obsługiwać jakimś szpikulcem, a w drugim jest fizyczny przycisk co go można palcem wcisnąć.
Ten tańszy ma na pewno niebieskawy AR na szkle. Ten droższy wygląda jakby był bez AR lub miał AR bezbarwny.
#164 Wysłany: 2013-12-08, 21:35
Rodzaj przycisku to nie problem, ale z tym że AR jest nienieskawe to mnie zaskoczyłęś.
Myślałem,że to raczej odbicie tła na którym leży zegarek Ciekawe czy w codziennym użytkowaniu różnica pomiędzy tymi AR byłaby widoczna.