Pomógł: 3 razy Wiek: 55 Dołączył: 20 Sie 2012 Posty: 489 Skąd: Warszawa + CCCP
#1 Wysłany: 2013-11-21, 18:11 problem z chronografem - Deep Blue WOrld GMT
Koledzy,
mam problem - dzisiaj wyciągnąłem z pudełka swojego Deep Blue World GMT, żeby wymienić bransę na pasek. Zauważyłęm, że koronka jest niedokręcona, dokręciłem ją i wtedy stała się rzecz dziwna. Duża wskazówka chronografu (czerwona) zatrzymała się, chociaż nie naciskałem żadnych przycisków od jej resetowania itp.
Naciskanie przycisków do jej resetowania nic nie daje
Pomógł: 39 razy Wiek: 45 Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 1608 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 2013-11-21, 18:14
Zobac jaki to jest mechanizm, i zciagnij instrukcje- jak cos nacisnales przy odciagnietej koronce, mogles sobie poprzestawiac np pozycje do zerowania chrono, itp
[ Dodano: 2013-11-21, 18:19 ]
Z tego co widzialem to miyota fs16, jak wskazowka stoi , to chyba przez przypadek zaczles ustawiac 2 strefe czasowa, i dokreciles koronke
zafop, wyciągnij najpierw do drugiej pozycji i wtedy spróbuj przestawić zegarek przyciskami od chrono nie jestem pewny ale powinno dać się wyzerować na nowo chrono.
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Pomógł: 3 razy Wiek: 55 Dołączył: 20 Sie 2012 Posty: 489 Skąd: Warszawa + CCCP
#15 Wysłany: 2013-11-21, 20:38
kornel91 napisał/a:
zafop, wyciągnij najpierw do drugiej pozycji i wtedy spróbuj przestawić zegarek przyciskami od chrono nie jestem pewny ale powinno dać się wyzerować na nowo chrono.
robiłem tak, nie działa
zaraz mnie szlag trafi nagły