#1 Wysłany: 2013-11-15, 16:38 EDC na bransolecie do 40-42mm
Taki na zakup powiedzmy świąteczny przed świętami. Przymierzam się już długo i coś nie mogę się zdecydować, żeby coś kliknąć.
Założenia są takie:
-bransoleta
-rozmiar najlepiej 40mm lub max do 42mm (17-17,5cm w nadgarstku)
-wodoszczelność minimum 100m
-wygląd diverowaty lub "zwykły"
-bez chrono
-mechanizm obojętny
-luma
-cena do ok. 200$
Zacznę od tego, że w wakacje mierzyłem takiego Mido:
Jest to wersja 38mm i muszę powiedzieć, że leżał genialnie. Stylistycznie też mi bardzo pasował. Tylko na razie nie mogę sobie na niego pozwolić ze względu na cenę.
Co mi na razie wpadło w oko w okolicach budżetu:
-Seiko SNE107
-Orient Blue Ray
-Citizen Nighthawk - z tym mam lekki problem przez za dużą ilość węża na tarczy i na fotce widać, że na małej ręce jakby nie leżał zbyt dobrze. Gdyby wywalić część tego spamu z tarczy i trochę go zmniejszyć byłby dla mnie ideałem, bo nie przepadam za podwójną datą.
Wrzućcie coś jeszcze proszę i ewentualne opinie o tych zegarkach. Szczególnie o 1 i 3 opcji, bo o Rayu to słyszałem i widziałem już chyba wszystko.
Ostatnio zmieniony przez sirkozi 2013-11-15, 16:39, w całości zmieniany 1 raz
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
Ten alternatywny Nighthawk bardzo fajny, ale aż tak nie zamierzam naginać budżetu.
Chińskie homary odpadają. Wolę kupić coś oryginalnego, bez zerżniętego w 99% designu.
Na innym forum znalazłem ciekawą fotkę:
Citizen BM7081
Tytan i szafirowe szkiełko. Podoba mi się szczotkowany bezel. Design ma bardziej elegancki od diverów, ale dalej mieści się w kategorii sportowy jak dla mnie. Rozmiar według źródeł 40 lub 42mm. Tu znalazłem jakieś nadgarstkowe foty i wydaje się sporawy:
http://forums.watchuseek....081-534745.html
No
I to ten jeden na milion, niebiesko-czerwony
Skąd ja mam wiedzieć, czy sirkozi ma buraka, i jak głęboko ?
Kciał, tom dał, od serca, po szlachecku! A jak!
Mido spoko, też na niego choruję i też w takim rozmiarze Z trzech proponowanych przez Ciebie brałbym raya, bardzo przyjemny zegar a na łapie Twojego rozmiaru będzie świetnie leżał, przynajmniej na mojej podobnej wielkości wygląda dobrze. Citizen fajny, ale będzie chyba wielki, nie wiem jak w nim z tytanem, jeśli zwykły nieutwardzany to za chwile będzie wyglądał nieciekawie. Myslałeś o seiko może? Rozmiarowo by pasował, mechanizm sprawdzony, WR100m, szafirowe szkło, żyć nie umierać. Jest taki smy103P1, kiedyś w time trend dało się wyrwać za chyba siedem stówek, nie wiem jak jest teraz.
Fajnie wygląda, a rozmiar zdaje się idealny. Szafir to też duży plus. Tylko u nas ceny koło 1,4k, a na Hubach nie mają na bransolecie. Na pasku widziałem w jednym sklepie i na ebayu, ale ceny bliżej 300$.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lip 2012 Posty: 730 Skąd: Far East
#12 Wysłany: 2013-11-16, 21:01
Mi się znudził w tydzień, żadnego zegarka tak szybko nie sprzedałem.
Nighthawk wbrew pozorom jest bardzo czytelny, przynajmniej ja nie mam żadnych zastrzeżeń, a też się tego obawiałem czekając na przesyłkę. Rozmiar na mały nadgarstek jest w porządku, to nie jest duży zegarek, ale to pisałem już Ci na PW.
a ja przed zakupem proponowałbym nighthawka przymierzyć. ja go kupiłem w ciemno i sie zawiodłem, nie wiem w sumie dlaczego, może spodziewałem się czegoś więcej... nie zachwycił mnie po prostu, miałem go na ręku ze 3 x choć to i tak więcej niż OS somes którego postanowiłem sprzedać po 1 przymiarce tak naprawdę
od siebie dorzucę seiko snzh
bardzo dobrze wspominam ten zegarek. przystępna cena, ładnie leży, czytelny, trwały mech, luma, dobrze wygląda na bransolecie ale lubi też przebieranki w różnego typu paski na EDC jak znalazł
[ Dodano: 2013-11-16, 21:14 ]
Przemek napisał/a:
I dobrze się stało, przynajmniej cieszy nowego właściciela