Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Wrz 2011 Posty: 362 Skąd: dolina Pisi Gągoliny
#1488 Wysłany: 2013-11-01, 08:06
Cyt. "Symbol made in Switzerland jest dla nas bardzo ważny" szkoda tylko że dla korzyści materialnych ci oszuści przenoszą produkcję do innych krajów i za wszelką cenę chcą ukrywać ten mały szczególik przed kupującymi. Sam prezes przyznał że Tissot jest tylko projektowany w Szwajcarii, ciekawe dlaczego nie wspomniał o produkcji...
Akurat to mi wygląda na ingerencję korekty/tłumacza który nie ogarnia, że w przypadku zegarków jest 'Swiss Made', a w przypadku samochodów 'Made in Germany'.
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Sylwek [Usunięty]
#1491 Wysłany: 2013-11-01, 20:35
Iks, to swiss made,brzmi coś podobnie do japan movt , bo jak coś jest made in, to wiadomo,że zrobiono w in i to made na końcu to sobie mogą w rzyć wsadzić dopóty,dopóki kłamią...
i znowu możesz sobie użyć swego ulubionego powiedzonka,pt "taliban alert" ..
Ostatnio zmieniony przez Sylwek 2013-11-01, 20:51, w całości zmieniany 1 raz
bo jak coś jest made in, to wiadomo,że zrobiono w in i to made na końcu to sobie mogą w rzyć wsadzić dopóty,dopóki kłamią...
Weź mi Sylwek jedną rzecz wytłumacz ok? Czepiasz się szwajcarów, że piszą na zegarkach 'Swiss Made' i to jest kłamstwo bo części do tych zegarków "rzekomo" nie powstają w Szwajcarii, i mogą sobie to wsadzić w rzyć - ok, ja to rozumiem, ale mam pytania:
- Dlaczego nie czepiasz się Gerlachów, którzy na swoich zegarkach piszą 'Made in Poland' skoro dobrze wiesz, że części do tych zegarków nie powstają w Polsce?
- Jakie znaczenie dla jakości zegarka ma miejsce gdzie został on wyprodukowany? Dobrze obaj wiemy, że są zarówno porządne zegarki chińskie, jak i tandetne szwajcarkie, ale są też badziewia chińskie i majstersztyki szwajcarskie, są porządne zegarki niemieckich czy polskich producentów do których części powstały na całym świecie - jakie ma znaczenie napis na tarczy?
[ Dodano: Pią Lis 01, 2013 20:59 ]
Sylwek napisał/a:
Iks, jak już chcesz się klepać w czoło,to polecam czujnik uniwersalny w postaci 5-kilogramowego kawałka stali osadzonego na kawałku drewna...