Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#46 Wysłany: 2013-10-08, 12:01
Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:
A po co dawca. ten mechanizm jest dość wysoki a co za tym idzie dużo łątwiejszy w naprawie? Oś jest na tyle gruba że ślepy nie powinien mieć problemu czopowaniem jej czy też nawet wytoczeniem nowej.
...no super... a do kogo miałbym pójść bateryjkaż w Przemyślu mi wytoczy z baterii Marcin... nie każdy ma twoje zdolności... a jakbym miał dawcę to bez wychodzenia z domu na imadle kowalskim sam bym se wymienił...
Tylko piszę jak wygląda sytuacja, a to że sie nie da to juz nic na to nie poradze.
Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:
P.S. W Buhre bym się nie pchał, bo to nic nadzwyczajnego jest i praktycznie jest kopia Billodesa.
...a ja na ten przykład szarpał bym jak Reksio szynkę... o gustach się nie dyskutuje...
Podobnie jak wyżej, pisze jak jest, a co akurat ty będziesz chapał to twoja sprawa.
Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:
Jeżeli chodzi o służbowe cary to innych jak Billodes jeszcze nie spotkałem
...to że nie spotkałeś to nie znaczy że ich nie było... ja spotkałem... choćby mosera czy innego favra no chyba że ten to też bilodies... nie wszystko jest na forach angielskojęzycznych...
Zapomniałem dodać że chodzi o okres z jakiego pochodzi ten Billodes czyli końcówka XIXw. Fakt że Moser startował też z końcem XIX w. jednak kolejarze tej firmy i Buhre to już XXw. Billodes to rzecz jasna GFJ na rynek rosyjski. Oczywiście i te sygnowane GFJ na tarczach z protoplastami 18,5 pojawiły się na terenie Rosji lecz był to już jak w przypadku Mosera XXw. i rzecz jasna były to zegarki cywilne(nagrodówki się też zdarzały).
_________________ Pozdro!!!
Spam [Usunięty]
#47 Wysłany: 2013-10-08, 12:39
kaido2 napisał/a:
Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:
A po co dawca. ten mechanizm jest dość wysoki a co za tym idzie dużo łątwiejszy w naprawie? Oś jest na tyle gruba że ślepy nie powinien mieć problemu czopowaniem jej czy też nawet wytoczeniem nowej.
...no super... a do kogo miałbym pójść bateryjkaż w Przemyślu mi wytoczy z baterii Marcin... nie każdy ma twoje zdolności... a jakbym miał dawcę to bez wychodzenia z domu na imadle kowalskim sam bym se wymienił...
Tylko piszę jak wygląda sytuacja, a to że sie nie da to juz nic na to nie poradze.
...to po kiego wuja piszesz takie gupoty... i to na trzeźwo msz, no chyba, że jest inaczej... przecież normalni ludzie to czytają... i potem jest płacz, że miało być tak pięknie...
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#49 Wysłany: 2013-10-08, 14:54
Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:
Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:
...to po kiego wuja piszesz takie gupoty... i to na trzeźwo msz, no chyba, że jest inaczej... przecież normalni ludzie to czytają... i potem jest płacz, że miało być tak pięknie...
Powtórze bardziej zrozumiale:
Nic nie poradze że twój mistrz nie potrafi zrobić ci dobrze.