Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 61 Dołączył: 04 Gru 2011 Posty: 525 Skąd: Śląsk
#32 Wysłany: 2013-10-03, 20:22
Fajna kolekcja Tez czasami na nią spoglądam i porównuję ze swoją. A wracając do Urala to powiem szczerze że tez nie widziałem stalowej a ta ze zdjęcia wygląda na chromowaną.
Byc może chodzi o taką jak prezentuję poniżej.
1. Nie jest na pewno stalowa ani też nie jest z aluminium. Jest też cięższa od aluminiowej.
Nie ma tez charakterystycznego rowka w którym blokuje się śrubkami mechanizm i ma też
inny dekiel w który bardzo fajnie wpasowany jest mechanizm.
Zdjecia poniżej.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#35 Wysłany: 2013-11-01, 20:34
Kris napisał/a:
Fajna kolekcja Tez czasami na nią spoglądam i porównuję ze swoją. A wracając do Urala to powiem szczerze że tez nie widziałem stalowej a ta ze zdjęcia wygląda na chromowaną.
Byc może chodzi o taką jak prezentuję poniżej.
1. Nie jest na pewno stalowa ani też nie jest z aluminium. Jest też cięższa od aluminiowej.
Nie ma tez charakterystycznego rowka w którym blokuje się śrubkami mechanizm i ma też
inny dekiel w który bardzo fajnie wpasowany jest mechanizm.
Zdjecia poniżej.
Jak dla mnie to nie ma wątpliwości że na tych zdjęciach jest chromowany mosiądz, chociaż dekielek może być stalowy.
Polowałem na takie coś, ale mnie przelicytowali (i to wysoko). Zapisałem sobie tylko fotki z aukcji.
Na uszach wyraźnie widać co tam jest pod spodem.
Co do kopert Urali ze stalowych wytłoczek: nigdy nie widziałem, ale z drugiej strony - różne cuda tam powstawały, czasem w śladowych ilościach, więc pewnie jeszcze nie raz nam szczęki poopadają.