Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 16 Kwi 2010 Posty: 456 Skąd: POZnan*
#1 Wysłany: 2010-05-19, 22:24 Zdejmowanie i zakładanie wskazówek
Hej,
generalnie wszędzie można dostać sprzęt do zdejmowania wskazówek. Super. Ale jak już je zdejmę to jak je założyć?
Czy do tego też trzeba jakiegoś sprzętu?
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#5 Wysłany: 2010-05-20, 08:35
W tym celu można użyć rożnych dziwnych przedmiotów takich jak na przykład : patyczek od lizaka, końcówka strzykawki lekarskiej, rożnego rodzaju cienkie plastikowe rurki.
Zakładając wskazówkę godzinową nie musimy jej specjalnie ustawiać, zakładamy ją w dowolnej pozycji na tarczy, powinno to wyglądać mniej więcej tak. Kładziemy wskazówkę godzinową na osi koła godzinowego i dociskamy ją"przyrządem" tak aby była ułożona równolegle do tarczy , następnie kręcimy koronką tak aby ustawić ją na dowolnej pełnej godzinie, ja zwykle ustawiam na godz 3 lun 6, potem ustawiamy wskazówkę minutową na godzinie 12 i "przyrządem" o średnicy wewnętrznej dopasowanej mniej więcej do rozmiaru wewnętrznego wskazówki dociskamy ją tak aby pozostała na swoim miejscu , czyli dokładnie na godzinie 12.
kłopot pojawia się w zegarkach z kalendarzem. Wpierw należy doprowadzić za pomocą koronki do przeskoczenia daty i w tej pozycji zainstalować wskazówkę godzinową na pozycji 12 - potem jak napisał Sylwek.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3547 Skąd: Warszawa
#9 Wysłany: 2010-06-09, 22:31
Koledzy mam prośbę czy mógłby któryś z Was zrobić mały tutorial ze zdjęciami jak sciągać i zakładać wskazówki Przygotowuję się psychicznie do demontażu, ale ciężko mi wyobrazić sobie jak to ściagnąć, a potem założyć