Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#16 Wysłany: 2013-08-30, 11:20
Oczywiście że wiesz lepiej, no bo przeczytałeś i pooglądałeś. Masz do tego jak największe prawo. Z tego względu właśnie abyś znów mógł w inny sposób coś niecoś obejrzeć w trochę innej formie, co też pozwala uniknąć pewnych sformułowań i drążenia bezcelowej rozmowy, nie bez przypadku napisałem abyś sprawdził sam na własnej skórze. Przez myśl mi nie przeszedł temat wymienianego łożyska, choć wymieniane to też ten sam szmelc.
_________________ Pozdro!!!
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-08-30, 11:27, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#18 Wysłany: 2013-08-30, 19:08
Wiesz, komuś trzeba wierzyć. Jak Waltham napisał Adjusted, to musimy wierzyć na słowo, ze jest regulowany. Jak napisał Ruby Jewels, a pisał tak tylko na wybranych modelach:
to musimy wierzyć, ze po coś to pisał. Jak na Ballach napisano Sapphire Pallets, to najpewniej faktycznie są one szafirowe. I tak samo - skoro napisali "non magnetic", to tzreba wierzyć, ze jest antymagnetyczny. Jednak dobrzy amerykańscy producenci nie pisali bzdur na płytach. Albo pisali prawdę, albo nie pisali nic.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#20 Wysłany: 2013-08-31, 19:28
Odnośnie wiarygodności to nad producentami stoją ci którzy mieli z danym ustrojstwem do czynienia. Producenci przekazują wiadomości w odpowiedni dla siebie wygodny sposób tak aby to klient szedł w ich stronę z otwartymi ramionami. Amerykańców zawsze uważałem za najbardziej wiarygodnych, jednak na przykładzie ruby jewels właśnie, troszkę sceptycznie zacząłem podchodzić i do amerykańskich opisów. Co by się nie rozpisywać to trochę "ruby jewels" się już wymieniło, a ostatnim który doznał tej przyjemności był Bunn.