Pies czy kot?: pies Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 163 Skąd: Polska
#1 Wysłany: 2013-08-18, 19:27 Zegarki z wychwytem cylindrowym
Niezbyt lubiane oraz traktowane jako gorsze. Jednak warto również o nich pamiętać.
Posiadam taki nieduży (damski) zegarek z już niestosowanym współcześnie wychwytem cylindrowym. Zegarek wygląda na tzw. produkcję szablonową.Tarcza porcelanowa, mechanizm 10 kamieni, dekiel ten z puncami srebrny.
Pochodzi prawdopodobnie z początku XX wieku.
Zegarek jest sprawny.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#2 Wysłany: 2013-08-18, 19:46
Też mam jedną kieszonkę z wychwytem cylindrowym. Fajnie, głośno cyka. Po naprawie i regulacji jest całkiem dokładny.
Niestety nic o nim nie wiem. Dostałem go od teściowej, a ona go kupiła kiedyś za gorsze na bazarze jako durnostojkę:
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#4 Wysłany: 2013-08-18, 19:51
Spam napisał/a:
...piękna sztuka jaką ma średnicę
Któren? Limakowy, czy mój? Mój ma 48mm srednicy.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Spam [Usunięty]
#5 Wysłany: 2013-08-18, 19:57
Erolek napisał/a:
Spam napisał/a:
...piękna sztuka jaką ma średnicę
Któren? Limakowy, czy mój? Mój ma 48mm srednicy.
Pozdrawiam
Eryk
...Limiakowy... jak pisałem to twojego jeszcze nie było ...a twój to też klasa... zresztą już dawno widziany a używasz go od czasu do czasu czy tylko leży