Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Dołączył: 22 Gru 2011 Posty: 2202 Skąd: z gór nizinnych
#1 Wysłany: 2013-07-05, 17:46 Sygnowanie koronek
Ciągnąc cykl lamerskich pytań, chciałbym dowiedzieć się, od kiedy zaczęto sygnować koronki w zegarkach naręcznych? Kto wprowadził pierwsze sygnowane koronki?
Jak to się przedstawia dla ( weźmy pierwszą z brzegu znaną firmę ) np. Omegi ?
Było już takie pytanie ( nie moje ) na sąsiednim forum, ale pozostało bez odpowiedzi.
_________________ "Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#2 Wysłany: 2013-07-09, 14:21
Dobre pytanie.
IMO nie nastąpiło to przed pojawieniem się miejsca na sygmaturę, czyli beczkowatych koronek pierrwszych zegarków naręcznych. I wcale nie byłbym zdziwiony gdyby okazało si, że jako standard wprowadził tę modę Rolex.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#5 Wysłany: 2013-07-09, 15:28
A widzisz , zmyliły mnie że same koronki, a kluczyki? Jakby tak spojrzeć to wiele szpindlaków miało sygnowane. Zostańmy jednak przy koronkach. Zważając na fakt w obecnych czasach można spotkać kluczykowce z sygnowanymi koronkami. Ot współczesna technologia..... handlu.
_________________ Pozdro!!!
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-07-09, 15:30, w całości zmieniany 1 raz