#1 Wysłany: 2013-06-22, 18:30 Może mnie zaślepiło i nie wiem że nie warto ?
Napadł mnie znienacka Avenger II SeaWolf czy ten model lub ta marka ma jakieś słabe strony? Czy znacie może jakiś powód aby przestać o nim myśleć w kontekście planów zakupowych?
Jeżeli trzeba by było porównać Omegę PO- Avengera II SW - Rolexa submarinera to jak wyglądało pod kątem jakość wykonania?
bEEf Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego Jestę Hipsterę
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 5341 Skąd: Warszawa
#2 Wysłany: 2013-06-22, 22:40
Ok, to może ja:
Za: Świetny AR, "organoleptycznie" zajefajna jakość wykonania
Przeciw: W środku tylko ETA
Walory estetyczne pomijam, kwestia gustu. Jak się podoba i kaska jest, to brać, bo czemu nie
_________________ Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
Ten ich CALIBER Breitling 17 to ETA? jaką ma opinię ten mechanizm? Nie mam napinki na in-house'owy mechanizm. Bardziej liczy się dla mnie stabilność chodu i niezawodność.
Ostatnio zmieniony przez centurion 2013-06-23, 00:30, w całości zmieniany 1 raz
bEEf Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego Jestę Hipsterę
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 5341 Skąd: Warszawa
#4 Wysłany: 2013-06-23, 10:44
Breitling Caliber 17 to zwykła ETA 2824-2, w wysokiej wersji i ładnie podpicowana:
Ma certyfikat COSC, więc o stabilność i dokładność nie musisz się martwić. Co do niezawodności, to jest to bardzo popularny mechanizm, więc jakby co nie powinno być problemów z naprawą.
_________________ Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
dzięki za informacje, wygląda na to że jest nieźle Teraz pozostaje mi zobaczyć go na żywo i pomacać
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#6 Wysłany: 2013-06-26, 08:58
Bez tych wystających elementów byłby nawet, nawet...
Bezel ma fajnie wycinane cyfry plus nakładane polerowane indeksy wraz ze świetnym AR zrobią imo miazgę!
I nawet bransa wygląda na lepszą niż ta standardowa "krzywa".
Ogólnie brałbym ale porównanie to chyba tylko do omegi bo nowe rolki podobno wymiatają jakością - choć nie widziałem.
Ogólnie brałbym ale porównanie to chyba tylko do omegi bo nowe rolki podobno wymiatają jakością - choć nie widziałem.
Aktualnie mam Omegę PO ale chyba trafiłem pechowo bo z 12 miesięcy od zakupu jest już łącznie 8 miechów w serwisie. W ten czwartek brand manager ma podjąć decyzję o zwrocie kasy albo wymianie na nowy nie ruszany przez serwis egzemplarz. Jeżeli dostanę kasę to wezmę avengera jak nowy egzemplarz to go sprzedam i wezmę avengera
Ostatnio zmieniony przez centurion 2013-06-26, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Cze 2013 Posty: 118 Skąd: Polska
#9 Wysłany: 2013-07-29, 13:36
Ja mam taką obserwację - breitling ewoluuje. Styl do niedawna raczej odpustowy /przepraszam wielbicieli/, zmienia się w nawet fajny. Te ich bezele zawsze takie jakieś nie bardzo, a tu w ostatnich modelach nawet fajne. Ten seawolf czy nowy colt to po prostu fajnie wyglądające zegarki. Tarcza czytelna no i moje ulubione grube proste wskazówki. Po prostu fajny zegarek. A co do mechanizmu - mam Taga z etą w środku i COSC i robi pół sekundy na dobę, więc chyba nie jest źle. Także moim zdaniem nie ma co demonizować, że nie in-house. Fajny zegarek i jeśli tylko Cię stać, to śmiało.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#10 Wysłany: 2013-07-29, 20:11
a jak się sprawdza że zegarek robi pół sekundy na dobę?
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 62 razy Dołączył: 11 Kwi 2012 Posty: 9082 Skąd: Polska
#11 Wysłany: 2013-07-29, 20:13
Ciniol, jak przez 2 doby zrobi jedna sekundę to ile robi na dobę??
_________________ "Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#12 Wysłany: 2013-07-29, 20:19
ale kolega nie napisał że sprawdza co dwie doby - poza tym wahnięcia dobowe mogą być większe, w jedną zrobi 2 s w drugą 0 s
Panie Uczący Się Wszystkiego Na Pamięć Na Studiach
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2013-07-29, 20:20, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 62 razy Dołączył: 11 Kwi 2012 Posty: 9082 Skąd: Polska
#13 Wysłany: 2013-07-29, 20:23
Kolega wyciągnął średnią
_________________ "Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
#14 Wysłany: 2013-07-29, 20:30
ty tak tu nie mędrkuj i nie machaj tym ozorem bo na zlocie z małego stanie się on średnim co najmniej jak za niego wytargam