Albo znaczy to, że zegar jest trefny, albo zamówił go sobie pan Alojzy Treffin i kazał wyryć nazwisko na mechaniźmie
A tak serio - sprawdziłem i zaskoczony jestem, że google rozkłada ręce przy takim zapytaniu
Dowiedziałem się jedynie, że to wariacja imienia dla chłopców rodem z Niemiec.
_________________ Segoy
Szymon [Usunięty]
#4 Wysłany: 2013-06-28, 09:49
Segoy napisał/a:
A tak serio - sprawdziłem i zaskoczony jestem, że google rozkłada ręce przy takim zapytaniu
Też sprawdzałem - z takim samym efektem. Ale to nie pierwszy raz kiedy google powiedziało że pierdzieli i nie robi. Kiedyś szukaliśmy na studia jakichś dosć szczegółowych informacji dotyczących hydraulicznych zespołów wykonawczych i było jeszcze gorzej
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#7 Wysłany: 2013-06-28, 19:52
Segoy napisał/a:
Albo znaczy to, że zegar jest trefny, albo zamówił go sobie pan Alojzy Treffin i kazał wyryć nazwisko na mechaniźmie
Dowiedziałem się jedynie, że to wariacja imienia dla chłopców rodem z Niemiec.
No cóż, widocznie źle szukałeś. Tak szczerze to w przypadku tego mechanizmu nawet nie ma potrzeby nadwyrężać znaną wyszukiwarkę.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Dołączył: 22 Gru 2011 Posty: 2202 Skąd: z gór nizinnych
#11 Wysłany: 2013-06-29, 06:28
Robicie sobie jaja z normalnego i prostego pytania. Jak wiecie jestem człowiekiem upartym i jak się zajmę jakimś tematem to chcę go prześwietlić do samego dna.
To Ronda 1217 . Mechanizm dokładnie opisany i oznaczony logiem . Jednakże ten jeden ma dodatkowy napis, który mnie zaciekawił. Widziałem kilkadziesiąt mechanizmów z serii 12 , 11 i 10 i żaden z nich, pomimo tych samych części składowych nie miał podobnego napisu.
"Tak szczerze to w przypadku tego mechanizmu nawet nie ma potrzeby nadwyrężać znaną wyszukiwarkę."
Jeżeli będziemy dzielić zegarki na "lepsze" i "gorsze" to kim się staniemy ???
_________________ "Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2013-06-29, 07:28, w całości zmieniany 3 razy
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#12 Wysłany: 2013-06-30, 21:20
Źle mnie zrozumiałeś, tu nie chodzi o lepsze czy gorsze tylko zawartość zdjęcia po której jednogłośnie każdy stwierdza że Betlach is Betlach a napis Trefiin tylko potwierdza stwierdzenie.Po co przeglądarka skoro widać?