Kolega chce kupić divera tej firmy i prosił o poradę. Czy któryś Kumoter orientuje się co to może być za werk SW 20? Podejrzewam że to może być wersja ETY 2824-2.
Pomógł: 25 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 7497 Skąd: Zielona Góra
#4 Wysłany: 2010-04-23, 10:14
Kumpel, obecny zreszta na forum, ma zegarek tej firmy, jest baaaardzo zadowolony pracuje u niego SW20 wlasnie z COSC - podobno genialnie wrecz dokladna... Hotwax powiedzial reszte;-)
Ostatnio zmieniony przez Spinner 2010-04-23, 10:18, w całości zmieniany 1 raz
Mam ten sam mechanizm w swoim L&B - bardzo, bardzo dokładny (ciekawostka: zimą delikatnie przyśpiesza, latem opóźnia), odchyłka między zmianami czasu to było około 40s. Mechanizm pracuje bardzo cicho i przyjemnie, rotor jest umiarkowanie głośny. L&B zakłada ażurowe rotory, mam wrażenie, że pełne były by skuteczniejsze, choć zegarek spokojnie działa nawet gdy leży ponad dzień na półce, przy wcześniejszym regularnym użytkowaniu. Ze swej strony mogę napisać tyle: gorąco polecam zarówno L&B jak i ten mechanizm - użytkuję ponad rok i jestem bardzo zadowolony.
Zdjęcie kiepskie, wiem
[ Dodano: 2010-04-23, 10:16 ] Spinner, ...a wilk tuż tuż
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#15 Wysłany: 2010-04-23, 12:31
Od początku, jak tylko natknąłem się na ta marke na Kizi, zastanawiało mnie co poeta miał na myśli tworząc tak długą nazwę ... Szaumburg Łocz Lindburg end Benson ... WTF? Nie można prosto? "Foch und Ch." na przykład pierwsze z brzegu? Można jak się chce.
Ale zegarki robią prima sort, w szczegolności Gnomonika