Czym się różni M182SK (takie jakie są na Taobao), od porządanego: M182SLK (których tam nie ma)?
_________________ John Smith
emster [Usunięty]
#17 Wysłany: 2013-05-10, 22:53
Faktycznie nie wyraziłem się w pełni precyzyjnie
Zakupiłem model z innymi wskazówkami (niby to samo, ale oznaczony był jako M182SK, nie różni się niczym poza wskazówkami + jako opcję wybrałem szafirowe szkło).
Taki:
Zakup na http://www.taobao-buying-agent.com/
Agent dość pokrętnie tłumaczył problemy na poczcie. Dostałem bodaj 3 albo 4 różne trackingi. Ale nic co by do Polski miało trafić.
A że załapałem się na bardziej liberalne zasady ochrony kupujących PayPala, to i ze zwrotem kasy poszło gładko.
Jeśli masz problem z agentem Taobao, to w sumie, mogę polecić "swojego" . Nie mogę narzekać, a trochę zakupów zrealizowałem, przeróżnych rzeczy, z powodzeniem.
_________________ John Smith
Antoni Patek [Usunięty]
#19 Wysłany: 2013-05-11, 12:52
JohnSmith napisał/a:
Czym się różni M182SK (takie jakie są na Taobao), od porządanego: M182SLK (których tam nie ma)?
Ponoć wersja SK ma 38 mm średnicy, a wersja SLK - 40 mm. Nie wiedzieć czemu, ale o tej pierwszej mówi się dużo więcej w internecie. Zdjęć też jest więcej. Osobiście wolę zegarki z dużą tarczą, dlatego skłaniam się bardziej ku wersji SLK.
emster napisał/a:
Zakupiłem model z innymi wskazówkami (niby to samo, ale oznaczony był jako M182SK, nie różni się niczym poza wskazówkami (...)
Faktycznie, w życiu nie zwróciłbym na to uwagi. Wersja SK ma cieńkie wypełnione wskazówki, a wersja SLK grubsze i takie puste w środku. IMO te w SLK są bardziej wypasione.
Ostatnio zmieniony przez Antoni Patek 2013-05-11, 12:53, w całości zmieniany 1 raz
EDIT:
Chyba jednak sprawa z tymi oznaczeniami nie jest do końca taka oczywista. Przed chwilą na próbę wpisałem w wyszukiwarkę "M182SKL" (czyli po prostu zamieniłem kolejność literek w oznaczeniu modelu) i wyskoczyły mi 3 aukcje:
Na zdjęciach widać jednak, że mają wskazówki jak w modelu SK. Hmm...
Z kolei po wpisaniu w wyszukiwarkę "M182SK" i dokładnym przejrzeniu zdjęć udało mi się znaleźć kilka aukcji, na których wskazówki w zegarkach są grubsze i puste w środku, czyli takie jak w modelu SLK:
Pewnie jest tego więcej, bo dałem linki z zaledwie 2 pierwszych stron, a nie chce mi się teraz wszystkiego przeszukiwać.
I co? Da się znaleźć? Da.
emster [Usunięty]
#22 Wysłany: 2013-05-11, 17:18
No faktycznie, są.
Co do różnic w wielkości, to do tej pory żyłem nieświadomy.
Przy czym zauważ, że te z grubszymi pustymi wskazówkami, oferowane na taobao, są 38/38,5 milimetrowe. Chociaż może w tym oceanie ofert i większe się znajdą.
A sklep europejski Seagulla wciąż nie dorobił się sklepu internetowego.
Dzięki JohnSmith, jak kiedyś będę czegoś w tych rejonach szukał to zawsze sprawdzony, bardziej wiarygodny
Antoni Patek [Usunięty]
#23 Wysłany: 2013-05-11, 18:07
emster napisał/a:
Przy czym zauważ, że te z grubszymi pustymi wskazówkami, oferowane na taobao, są 38/38,5 milimetrowe. Chociaż może w tym oceanie ofert i większe się znajdą.
Może europejska strona Sea-Gull'a to jedyne miejsce gdzie oferowane są modele 40-milimetrowe? Sam już nie wiem...
emster [Usunięty]
#24 Wysłany: 2013-05-11, 21:51
Tylko czy jest sens płacić tak olbrzymie pieniądze za większy zegar.
A ofertę Aplh oglądałeś? Też mają szkieletory, tyle, ze kostki.