Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lip 2012 Posty: 730 Skąd: Far East
#35 Wysłany: 2013-05-07, 23:24
xylog, jeśli dobrze kojarzę to masz starszą wersję, czyli GS-1100? Nowsza wersja obsługowo została znacznie udoskonalona, w zasadzie to po doświadczeniach z obydwoma modelami mogę ośmielić się na stwierdzenie, że dzieli je pod tym względem mała przepaść.
W GS-1150 wszystko ustawiasz na dodatkowej 24-godzinnej tarczy (na moim zdjęciu akurat zasłoniła ją wskazówka minutowa). Tak jest prościej i o wiele szybciej. Dzięki temu jednocześnie widoczne są dwie strefy czasowe, a "przeniesienie" strefy z małej tarczy na główne wskazówki to kwestia wciśnięcia jednego przycisku.
#36 Wysłany: 2013-05-08, 07:27
ech...nie pomagacie panowie,nie pomagacie
to ja juz myslalem ze sie wyleczylem z choroby "G" bo od popoludnia ostana mi sie tylko dwa modele z gromadki jaka mialem..a wy wychodzicie mi na przeciw z analogami
i co? i walcz tu czlowieku sam ze soba
ps.GIEZ'y mi sie zawsze podobaly,ale obilo mi sie o uszy ze maja kiepskie podswietlenia..przynajmniej te starsze wersje
porosze o weryfikacje moich wypocin jezeli jestem w bledzie
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2013 Posty: 1077 Skąd: Warszawa
#37 Wysłany: 2013-05-08, 08:04
Seven napisał/a:
xylog, jeśli dobrze kojarzę to masz starszą wersję, czyli GS-1100? Nowsza wersja obsługowo została znacznie udoskonalona, w zasadzie to po doświadczeniach z obydwoma modelami mogę ośmielić się na stwierdzenie, że dzieli je pod tym względem mała przepaść.
Tak, dokładnie. A dodatkowo zawsze tłumaczę, że lepiej mieć centralną sekundę (1150) niż na jednym z totalizatorów (1100).
Mrovka, ale za to jakie Ci zostały...
Luma w GS-1100 i GS-1300 (bo te miałem na ręku) jest bardzo dobra.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lip 2012 Posty: 730 Skąd: Far East
#42 Wysłany: 2013-05-08, 13:45
Blaz napisał/a:
Imo przez te wensze to najczytelniejszy nie jest.
Zgadzam się. Pisałem to chyba już w tym temacie, ale się powtórzę - miałem go w takiej wersji i był to najmniej czytelny G z kilku analogów, które u mnie gościły: