Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 55 Dołączył: 09 Wrz 2010 Posty: 272 Skąd: matecznik LSD
#77 Wysłany: 2013-04-22, 22:09
Kiedyś dostawałem dreszczy przy tematach okołopanerajowych, teraz Panerai to dla mnie marketingowa ściema. Zawsze doceniałem precyzję i smak wyrobów Rama, i to się nie zmieniło.zardz PS1. Cortebert 6xx, skąd masz to cudo, bo jest to okaz chyba trudny do zdobycia, PS2. pozwolę sobie w imieniu dojczeFazi'ego: ...schwimmer,... schwimmer,... schwimmer
#78 Wysłany: 2013-04-23, 00:34
Cytat:
Ram, zegarmistrz Ci chyba powinien przerobić?
A jak nie, to można pokombinować z przedłużką/redukcją
Czytałem już o tym i wiem ze się da ale tak tylko biadole o niekompatybilności
Z tym przerabianiem to też nie jest taka łatwa sprawa, bo trzebaby było rozhartować i nagwintować z 1.5 na 1.2mm no i potem znowu zahartować. A jak pójdzie coś nie tak z obróbką cieplną to mi się wałek ukręci w koronce.
A z tą przedłużką to też tak nie ma z 1.5 na 1.2 i tez nie ma tam za dużo miejsca, ale ponoć się da, tylko to wszystko trzeba zlecic odpowiednim fachowcom, bo takich wałków nie ma na pęczki.
Cytat:
Kiedyś dostawałem dreszczy przy tematach okołopanerajowych, teraz Panerai to dla mnie marketingowa ściema. Zawsze doceniałem precyzję i smak wyrobów Rama, i to się nie zmieniło.zardz PS1. Cortebert 6xx, skąd masz to cudo, bo jest to okaz chyba trudny do zdobycia, PS2. pozwolę sobie w imieniu dojczeFazi'ego: ...schwimmer,... schwimmer,... schwimmer
dzięki zardz corteberta 616 jeszcze nie mam no ale gdyby nie ten wałek to już bym się rozglądał. Od czasu do czasu pojawiają się na ebayu.
Co do Panerai i marketingu to ich szanuje i się zawsze interesuje ich nowościami, ale już bym nie kupił obecnych pamów, wintydż to co innego ale zarazem stać się właścicielem takiego to już czysta abstrakcja. Te wintydże były o wiele bardziej zaawansowane konstrukcyjnie i o wiele ładniejsze. Sama budowa tarczy w tych obecnych podstawowych modelach nie dorasta do pięt tym z 3częściową konstrukcją.