A tak poważnie, to - mimo że jestem jednozegarkowcem - kompletnie nie rozumiem tego czepiania się gościa tylko dlatego, że w ciągu roku nosi kilka zegarków. To też pokazuje jak my - pasjonaci zegarkowi - jesteśmy nadal postrzegani na zewnątrz. Ma kilka zegarków - znaczy dorobił się - znaczy nieuczciwie, bo w Polsce nie ma uczciwych z gotówką - znaczy ukradł - znaczy trzeba dać znać komu trzeba.
Oni nie czepiają się noszenia zegarków. Rzekomo, Nowak, mógł nie zgłosić tzw. "korzyści majątkowych" (powyżej 600 PLN, chyba trzeba zgłaszać) do czego jest zobowiązany i to jest przedmiotem "czepienia".
_________________ John Smith
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Pies czy kot?: kot Pomógł: 18 razy Dołączył: 31 Lip 2012 Posty: 2694 Skąd: Jablonna
#862 Wysłany: 2013-04-22, 13:40
I tak juz dobrzy ludzie napisali do US ze nosisz wiecej niz jeden zegarek i to drogi. Bo kazdy uczciwy czlowiek to chodzi z Perfectem a Ci co im jest lepiej to Casio sobie kupuja burzuje jedne
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#864 Wysłany: 2013-04-22, 14:16
Myślę że trzeba wystąpić z obywatelskim wnioskiem o powołanie nowej służby GIZ Generalna Inspekcja Zegarkowa, wyposażyć w odpowiedni sprzęt i uprawnienia ( wypasione furki, obowiązkowo służbowa broń i oczywiście zegarek, najlepiej szwajcarski) coś w rodzaju zegarkowego ITD
Gdyby wpadli do Ciebie, mieli by robotę do emerytury! Weź to wszystko opisz, skataloguj, wyceń. W dodatku możesz być posądzony że jesteś na garnuszku Komunistycznej Partii Chin.
Ja ze swojej strony, nawet na torturach nie przyznam się, że robiłem z Tobą jakiekolwiek wymiany zegarkowe.
Sylwek [Usunięty]
#866 Wysłany: 2013-04-22, 18:07
Svedos napisał/a:
Myślę że trzeba wystąpić z obywatelskim wnioskiem o powołanie nowej służby GIZ Generalna Inspekcja Zegarkowa, wyposażyć w odpowiedni sprzęt i uprawnienia ( wypasione furki, obowiązkowo służbowa broń i oczywiście zegarek, najlepiej szwajcarski) coś w rodzaju zegarkowego ITD
ale później trzeba powołać jeszcze komórkę o nazwie KGIZ ,czyli Kontrola GIZ, a później jeszcze NIK-GIZ , itd a i jeszcze w związku z tym ustanowić formularze do wypełniania w związku z kontrolami , no...to już
Pies czy kot?: kot Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Posty: 4042 Skąd: Września
#867 Wysłany: 2013-04-23, 07:48
Każdy sposób na bezrobocie jest dobry
_________________ "trzeba nim począśc zeby zaczoł chodzic"
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14438 Skąd: Gliwice
#868 Wysłany: 2013-04-23, 08:59
Pomijając zasadność podejrzewania naszych polityków o nieczyste źródła dochodów, to robienie sensacji z faktu posiadania przez kogoś kilku zegarków jest strasznym buractwem Tu nawet nie trzeba byc miłosnikiem samym zegarków, wystarczy ze przykłada się wage do stroju, stylu i naturalnym staje się posiadanie kilku czasomierzy, podobnie jak np. kilku par butów....dziennikarz pewnie z gatunku tych, którzy cały czas w jednym polarze i flaneli chodzą
Ostatnio zmieniony przez Machu 2013-04-23, 08:59, w całości zmieniany 2 razy