Znany podróbkarz Jake B pokazał nowe "customy" DAGAZ CAV-1 200m DIVE-WATCH na Miyocie 9015
Cytat:
The DAGAZ MODEL CAV-1 is an homage to the vintage Benrus issued to many US troops in the Vietnam conflict as well as a tribute to the 1st Cavalry who were active in that war and famous as "Airmobile" or "Air Cav". The dial and caseback of the CAV-1 version seen here is designed in collab. with an active soldier in the 1st Cavalry, and is an artistic rendering adapted from a 1st Team Vietnam commemorative military coin. It depicts 1st Cavalry Bell UH-1 "Huey" helicopter combat operations in Vietnam.
Pełna specyfikacja
Jest tego cztery modele, trzy już dostępne a jeden soon...
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#5 Wysłany: 2013-03-21, 23:31
może to i przesada z mojej strony ale po zapoznaniu się z osiągnięciami pana Jake B raczej mam mała ochotę generować mu dochody
inna sprawa że te zegary jakieś takie z twarzy niepodobne do nikogo i bez wyrazu
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Woytec60 [Usunięty]
#6 Wysłany: 2013-03-21, 23:34
Dzięki za linki
Od jakiegoś już czasu szukam dla siebie fajnego (i niezbyt drogiego) zegarka na 9015 i ten prawie mi podpasował.
Prawie bo wkurzają mnie znaczki na cyferblacie. Nie mogli dać całkiem sterylnej tarczy, takiej jak w pierwowzorach?
No i cena też niezbyt przystępna
Edit
Sprawa z podpieprzeniem projektu Maxia jest mi znana i też we mnie budzi niesmak
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2013-03-21, 23:36, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Sty 2012 Posty: 1652 Skąd: Poznań/InPost
#8 Wysłany: 2013-03-21, 23:41
Fajny jestttttttttt, tarcze można by lepszą zrobić, ale dekiel-mniazga
_________________ _
work in progress
Woytec60 [Usunięty]
#9 Wysłany: 2013-03-21, 23:48
Tomek napisał/a:
Może taki Marathon? Koperta prawie taka sama, tylko na tarczy sporo się dzieje Ale ma tryt a sam zegarek kontraktowy, dla armii [/url]
Tomek, z tym trytem to taka dziwna sprawa u mnie jest
Kiedyś chorowałem na taki zegarek i w końcu kupilem DB T-100 Daynight.
Jak już miałem go u siebie i dokładnie pooglądałem to te przyklejone do wskazówek rurki zaczęły mi wyglądać strasznie tandetnie.
Tak mi to nie dawało spokoju aż sprzedałem
Poza tym nie lubię czarnuchów (zegarków oczywiście żeby nie było tego tamtego... ).
PS
No i za dużo tego na tej tarczy
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2013-03-21, 23:49, w całości zmieniany 1 raz