Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#3 Wysłany: 2013-03-21, 14:25
kolakk napisał/a:
Pytanie jest, czy dałoby radę wymienić mechanizm na jakiś lepszy, ładniejszy, być może szwajcarski albo ruski w Marynie 42mm ?
1. Da się, pytanie tylko ile będzie kosztować przystosowanie nowego werku do tej koperty, do tego dochodzi kwestia mocowania tarczy do mechanizmu i dopasowanie nowych wskazówek pasujących do osi nowego mechanizmu. Kompletnie nieopłacalne z punktu widzenia użytkownika.
2. Co rozumiesz przez ..lepszy. W tym zegarku zastosowano mechanizm ST 2551 a ten jest zdecydowanie lepszy od wszystkich współczesnych mechanizmów Rosyjskich i porównywalny z najpopularniejszymi odmianami ETA z serii 28xx .
3. ładniejszy....daj Boże żeby wszystkie mechanizmy były tak wykończone w standardzie jak ten.
Tak że Twoje pytanie można skomentować jedynie tak
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2013-03-21, 14:26, w całości zmieniany 1 raz
chodziło mi bardziej o to czy ten st 2551 ma swojego europejskiego protoplastę
Nie ma. To ich wlasna konstrukcja.
Ten UG tam raczej się zmieści, te koperty stosuje się do mechanizmów o średnicy do 36 mm i grubości do 7.5 mm prawie.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2013 Posty: 310 Skąd: Warszawa
#14 Wysłany: 2013-03-21, 15:25
Gdzie ja tam bogaty, Takiego UG można wyczaić za 100zł
G. GERLACH [Usunięty]
#15 Wysłany: 2013-03-21, 16:02
kolakk napisał/a:
Gdzie ja tam bogaty, Takiego UG można wyczaić za 100zł
Pogadamy jak ci przyjdzie dorobić pierścien mocujący, zrobić mu serwis, dorobic wałek, koronkę ...
Wybrałeś drogie hobby. Albo hobby zapewniający rozwój umiejętności manualnych. Zależnie od podejścia