w drodze wymian wszedłem w posiadanie takiej oto bezdusznej slavy:
http://www.iv.pl/images/50662497824271773757.jpg
jak widzicie szkło jest do polerki i czyszczenia ale żeby to zrobić muszę zdemontować bazel z koperty i tu właśnie potrzebuję pomocy jak to zdiełać kamraci pomóżcie bo nie chce czegoś zdewastować na zasadzie zerwania pierścienia z koperty .
macie jakieś doświadczenie w tej dziedzinie ??
dzięki za pomoć
pozdrowionka Darek
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 13 Lis 2012 Posty: 78 Skąd: Warszawa
#4 Wysłany: 2013-03-19, 19:26
Nie wiem, jak zamontowany jest bezel w Twojej Slavie, ale ja przy swoim Monsterze robię to tak, jak ten pan przy swoim Rolku: zdejmowanie bezela
Wydaje mi się, że nie ma innej opcji, ale mogę się mylić. Dobrze gdyby jeszcze któryś z kolegów potwierdził słuszność tej metody w Twoim przypadku
P.S. Ładna SLAVKA!
goral35 [Usunięty]
#5 Wysłany: 2013-03-19, 19:28
heh ładną to chcę ją zrobić ale to musi potrwać
dzięki za podpowiedź
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 07 Cze 2011 Posty: 1717 Skąd: Wlkp
#6 Wysłany: 2013-03-20, 19:12
goral35, zapewne między zębami czasu jest masa ... syfilisu ... jako rzecze Alamos ... zejść musi. Dobierz odpowiednie narzędzie, to zawsze połowa sukcesu. powodzenia
_________________ It's better to burn out than to fade away ...
qrde próbowałem go podważyć z lewa i prawa i tak i siak ale ani myśli zeskoczyć
na pewno nie zdewastuję czegoś jak zrobię to na siłe ??
Weź nożyk do kopert,albo szeroki śrubokręt.
Załóż mu na końcówkę kawalek materiąłu, żeby nie rysował.
I wtykaj, wtykaj!
Możesz ew. z drugiej strony na zasadzie kontrklina dać drugi taki zestaw,żeby ograniczyć sprężynowanie.
Musi zejść, nie ma wuja.
Może byc zaklejona, jak Slavol powiedzial. Ale zejdzie.