Pies czy kot?: pies
#1 Wysłany: 2013-03-18, 14:07 Jeden zegarek, czyli co wybrać na EDC?
Niestety na świecie jest zbyt wiele pięknych zegarków, na które mnie nie stać, albo których posiadania razem nie umiałbym sobie logicznie wytłumaczyć... Dlatego zdecydowałem się nabyć jeden w miarę dobry i dość uniwersalny. Pytanie tylko, który czasomierz wybrać?
Moje preferencje:
- kwarc czy automat - bez znaczenia
- tarcza w jasnym kolorze
- średnica koperty ok. 40mm (mam tylko 16,5cm w nadgarstku)
- stal, ewentualnie tytan
- bransoleta
- szafirowe szkło
- fajnie jakby była luma
- miło gdyby było chociaż WR 50m
- budżet +/- 2000zł
Na razie podobają mi się: Certina DS 1, Seiko SARB035, Chr.Ward C20 Lido.
Macie jakieś inne propozycje?
#8 Wysłany: 2013-03-18, 15:01
Cezar napisał/a:
lenio napisał/a:
Jeżeli ktoś szukał
Szukał już tłum...
Poszukaj trochę, a znajdziesz.
Dobrze dobrany nick
Cezar jasne, że tłum już szukał tu "jednego zegarka", np. Ty, ale masz inne wymagania. Były tematy o EDC z jasną tarczą ale budżet wynosił 12tys. zł, były też tematy o tanim EDC ale ludzie polecali tam nurki. Naprawdę czytałem wiele wątków zanim założyłem swój.
Jeżeli coś przeoczyłem to całkiem serio proszę wskażcie mi chociaż jakąś drogę jak mam szukać. Co oprócz "EDC", "jedyny", "jeden", "jasna tarcza", "biała tarcza", "codzienny" mam wpisywać w wyszukiwarce?
#13 Wysłany: 2013-03-18, 17:21
Już się nie denerwuje
Chrono odpada.
Cezar Attesa całkiem fajna:) Ale nie przemawia do mnie, tarcza jej się ubrudziła i chyba za duża będzie, znalazłem, że ma 42mm.
Ale faktycznie poszukam jeszcze czegoś w ofercie Citizena i Casio.
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi