Znalazłem taką folie w sieci w opisie jest, że zmniejsza refleksy świetlne i mam takie pytanko czy jeśli taką folie byśmy nakleili od wewnętrznej strony szkiełka miałoby to jakieś korzyści?
Woytec60 [Usunięty]
#2 Wysłany: 2013-03-05, 07:13
Korzyści to raczej przyniosłoby naklejenie na zewnątrz, zmniejszy refleksy i osłoni szkło, jak w komórkach, smartfonach itp
Wklejenie do środka teoretycznie powinno działać jak wewnętrzny AR ale IMO nic nie zmieni na korzyść, raczej z czasem ściemnieje i będzie gorzej a refleksy od wierzchu szkła i tak będą.
Jednak to tylko przypuszczenie, spróbować zawsze można.
Tylko kto potrafi umieścić folię od spodu tak, żeby między nią a szkłem nie wkradł się żaden paproch?
Sylwek [Usunięty]
#3 Wysłany: 2013-03-05, 07:14
bonokce, IMO zbyteczny trud , jest to taka sama folia jaką masz na nowym telefonie ,na wyświetlaczu , czyli w praktyce jak już byś chciał sobie poeksperymentować ,to zdejmij z telefonu ,wytnij okrągłe i próbuj , jednak od środka to to wyglądać zbytnio nie będzie
Też miałem takie przypuszczenia, akurat mam taką folie zakupioną na telefon więc spróbuje jak będe miał chwile czasu. Jeszcze takie szybkie pytanko gdzie można nabyć szkiełka z AR w miare normalnej cenie?