Lechu te 1954 i 2013 wyokrąglij. Ekrus nie ładny te białe u góry są suppperr.
Oki - jeszcze tego zabiegu spróbuję choć spodziewam się, że przy tak krótkich polach tekstowych może dziwnie wyjść.
Ecru z połyskiem może na żywo wywalać z kapci w połączeniu z podziałką chronometryczną i ogólnym konceptem vintage. Zdecyduję się na kolor tarczy jak zobaczę jakieś fotki dotychczasowych prac Chronostaru.
Narfas, rzeczywiscie w Corelu wyglada inaczej, a na forum inaczej. Twoja wersja swietnie wyszla i wlasnie cos takiego chce uzyskac.
Mam tylko nadzieje, ze podzialka chronometryczna ladnie wyjdzie i zostana zachowane wszystkie szczegoly.
Dzieki za Twoja wersje i uwagi dot. Rgb/cmyk. Zapamietam sobie.
Ewamilewski [Usunięty]
#99 Wysłany: 2013-02-17, 18:38
Narfas napisał/a:
Ewamilewski napisał/a:
Lechu te 1954 i 2013 wyokrąglij. Ekrus nie ładny te białe u góry są suppperr.
Bo to nie ecru, tylko jaskrawy i dość chłodny żółty.
pozdrawiam
Narfas
Narfas chciałem to przekazać delikatnie Lechowi a Ty z grubej rury......
[ Dodano: 2013-02-17, 18:39 ]
Bibliotek@rz napisał/a:
Mam tylko nadzieje, ze podzialka chronometryczna ladnie wyjdzie i zostana zachowane wszystkie szczegoly.
Dzieki za Twoja wersje i uwagi dot. Rgb/cmyk. Zapamietam sobie.
Podziałka nie wyjdzie nie ma szans. Ale tarczę zrobiłeś perfeckt tylko zazdrościć talentu.
Ostatnio zmieniony przez Ewamilewski 2013-02-17, 18:41, w całości zmieniany 1 raz
Sylwek - kurcze no nie widzę tutaj tej dokładności do 0,05mm Moja podziałka ma małe szanse na powodzenie - jutro druknę to na zwykłej drukarce i zobaczę jak wygląda, ale tampon taki dokładny nie będzie.
Zapytam w Chronostarze czy jest jakakolwiek szansa na tak dokładny druk. Może gdzieś indziej jeszcze poszukam, bo zależy mi na zachowaniu szczegółu. Może jakaś drukarnia mi to zrobi, która niekoniecznie zajmuje się tarczami.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#103 Wysłany: 2013-02-17, 20:58
Bibliotek@rz napisał/a:
Sylwek - kurcze no nie widzę tutaj tej dokładności do 0,05mm Moja podziałka ma małe szanse na powodzenie - jutro druknę to na zwykłej drukarce i zobaczę jak wygląda, ale tampon taki dokładny nie będzie.
Weź pod uwagę, że niektóre sterowniki drukarek czy RIPy w drukarniach mają wbudowane tzw. przeciwdziałanie zanikowi linii. Powoduje to "podbicie" linii wektorowych do wartości możliwej do uzyskania na urządzeniu wyjściowym. Np. jeśli masz linię 0,15 pt, a drukarka drukuje tylko od 0,25 pt, to podbije Ci linię do tej wartości.
Dodam, że sens mają tylko drukarki laserowe, bo na atramentówkach na bank to się porozlewa.
pozdrawiam
Narfas
Ostatnio zmieniony przez Narfas 2013-02-17, 21:00, w całości zmieniany 1 raz