Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Dołączył: 22 Gru 2011 Posty: 2202 Skąd: z gór nizinnych
#46 Wysłany: 2013-01-20, 14:09
"...z werkiem mechanicznym..."
Miałem kiedyś taki zegarek. Jak miałem 5 lat, mama kupiła mi taki na odpuście. Jak się kręciło koronką , to się wskazówki ruszały.
_________________ "Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#47 Wysłany: 2013-01-20, 14:15
No wiecie co... Rozczarowaliście mnie jako "znafcy" zegarków. Uczestniczę na miarę moich możliwości w życiu CW z nadzieją dowiedzenia się czegoś, nauczenia od bardziej doświadczonych kumotrów, a tu się okazuje, że nie wiecie podstawowych rzeczy!!! Otóż, ta limitka 303, była tak limitowana, że aż tajna... Super, hiper mega utajniony czasomierz w służbie CICHOCIEMNCYH. Nie znacie się widocznie
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#48 Wysłany: 2013-02-05, 14:25
Mogę tylko opowiedzieć o co chodzi z tą kieszonką (pewnie z tym będzie tak samo), bo z nieposkromionej ciekawości taką zamówiłem. No i przyszła za jakiś czas kopertka z w/w kieszonką i kolejnym folderkiem, że mianowicie mogę albo zapłacić te 14,90 i zatrzymać to cudo, albo wysłać do nich kolejne zamówienie na "kolekcję kieszonek" a cudo zatrzymać za friko. (FYI Zapłaciłem.) Niewymuszonym urokiem tegoż zegarka podzielę się z PT Kumotrami płci obojga, jak zrobię jego foty - a warto zobaczyć, bo...
TEGO się nie da opisać!
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2013-02-05, 14:34, w całości zmieniany 1 raz
+1.
Mechanizm nakręcany od Sea Gulla, fakt że prosty, tani, i damski.
Pierścien jak w kłalicie za 7 tysi niektórej
Pewnie w kolejnych byłby już kwarcowy jednorazowy