Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#20 Wysłany: 2013-02-10, 09:33
u freia jest droga wysylka, nie wysylaja jako gift.
poza tym otto ma sie za super pro zegarmistrza i nie odpisuje na maile, jesli nie chcesz kupic min. 500 sztuk ety
_________________ beceen | ***** ***
Blaz [Usunięty]
#21 Wysłany: 2013-02-10, 09:46
beceen napisał/a:
u freia jest droga wysylka, nie wysylaja jako gift.
poza tym otto ma sie za super pro zegarmistrza i nie odpisuje na maile, jesli nie chcesz kupic min. 500 sztuk ety
+10000
Taki ichni Mistrz Eneasz zegarmistrzowskiego handlu.
[ Dodano: 2013-05-26, 12:05 ]
Kupiłem, zobaczymy czy i kiedy przyślą...
Ciekaw jestem, czy zareagują na mój komentarz, żeby nie wysyłali przez EMS, tylko Registered Airmal. Postąpiłem zgodnie z ich instrukcjami na stronie, w kilku miejscach podając komentarz o wyborze takiej formy przesyłki. Niestety, Frei najpierw obciąża za EMS, a potem (teoretycznie) w momencie wysyłki powinien skorygować obciążenie.
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Kliknąłem w niedzielę, kartę automatycznie obciążyło mi kosztami przesyłki na EMS. W formularzu zamówienia (tak jak radzili), dopisałem info, że chcę zwykłą międzynarodową przesyłkę lotniczą. W momencie zakupu dostałem maila ze specyfikacją zakupionych przedmiotów, numerem zamówienia i kontaktem do niejakiej Lindy, która miała to zamówienie obsługiwać. Zgodnie z FAQ na ich stronie, odczekałem poniedziałek (mieli wolne), potem 3 dni i napisałem maila do Lindy, potwierdzając, że proszę o airmail. Odpisała prawie natychmiast, że zamówienie pod kontrolą. W piątek dostałem fakturę, na której mam ściągniętą nadwyżkę kosztów przesyłki + podany numer trackingu.
Teraz pozostaje:
Śledzić tracking
Czekać, czy skorygują mi na karcie nadpłatę za EMS. Jeśli nie, piszę do Lindy
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.