Drodzy państwo, zakupiłem Poljota z budzikiem, takiego jak na zdjęciu. Tylko że nie wiem, jak prawidłowo używać budzika. Wskazówkę ustawiam kręcąc koronką w dół. I co potem, mam ją nakręcać tak jak cały zegarek? Wczoraj na próbę ustawiłem budzik, włączył się, pobrzęczał chwilę, ale coraz słabiej i przestał.
Ostatnio zmieniony przez Santino 2013-02-09, 10:47, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#2 Wysłany: 2013-02-08, 10:40
Dokładnie,dolna koronka jest do zegarka,górna do budzika.Ustawiasz,nakręcasz i ew.wyłączasz przez wyciągnięcie koronki.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 27 Gru 2011 Posty: 111 Skąd: Białystok
#8 Wysłany: 2013-02-08, 22:16
Jak się tak lubujecie w budzikach to mam na zamiankę mechanizm (niestety nie na chodzie) z przyzwoitą tarczą i wskazówkami i deklem do starego sygnała. Jakby ktoś potrzebował to na PW i na 100% sie dogadamy.
_________________ po skończonej partii i królowie,
i zwykłe pionki składane są do tego samego pudełka
Garp [Usunięty]
#9 Wysłany: 2013-02-09, 16:43
Budzik rozgryziony, działa. Tyle że zegareczek musi pójść do regulacji. Będąc na ręce zgubił ok. 5 minut w czasie doby. A leżąc w szufladzie zgubił aż 15 minut