Mi mimo wszystko żaden Parnis IWC nie zastąpi, ale przecież nie taka jego funkcja i nie po to go kupiłem. Nie oszukujmy się- zegarki chińskie klasy MM, Parnis nie odbiorą nawet kęsa rynku zegarkom luksusowym. Nie po to są też robione. Mogą cieszyć, świetnie mierzyć czas, dobrze wyglądać, dawać frajdę- i o to chodzi
Ale tak poważnie to mamy w sumie niepowtarzalną okazję, by zrobić tu forum nie popełniającego błędów KMZiZ. I w sumie nie chodzi nawet o stosunek do zegarków chińskich, a o inne zwyczaje i przyzwyczajenia.
a ja mam pytanie troche z innej beczki
co tam sie działo w warszawie na spotkaniach kmziz
Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#67 Wysłany: 2009-08-04, 16:48
feleksc napisał:
Cytat:
Ale tak poważnie to mamy w sumie niepowtarzalną okazję, by zrobić tu forum nie popełniającego błędów KMZiZ. I w sumie nie chodzi nawet o stosunek do zegarków chińskich, a o inne zwyczaje i przyzwyczajenia.
a ja mam pytanie troche z innej beczki
co tam sie działo w warszawie na spotkaniach kmziz
skad ten cały pomysł stowarzyszenia?
kto na t owpadł?
To jest jakiś stary motyw biorę udział w spotkaniach kmziz i GMT
Na spotkaniach Kmziz to stowarzyszenie to sprawa jakiegoś tajnego bractwa zaściankowego , jak cię nie wprowadzi 2 zaufanych to wiesz nic nie zdiałasz.
A na spotkaniach GMT kultura fajni ludzie - kwarców się nie boją ogólnie atmosfera ok żadnych tajemnic.
z premedytacją zaczeło sie wyznaczanie jednego własciwego toku myslenia
Bartkazz [Usunięty]
#71 Wysłany: 2009-08-05, 13:58
Witam wszystkich! Ja rowniez uwazam ze Swissmaker doskonale zrobil zakladajac to forum. Posiadam jednego chinczyka - Parnis z czarna tarcza. Jest naprawde swietny:)
No ciekawe - będzie pisane o zegarkach z Chin (o których wiekszość "miłośników" nie ma ZIELONEGO POJĘCIA) czy jak na kizimizi - o MM i Parnis - które tak reprezentują chińskie zegarki jak materac dmuchany z bazaru chiński przemysl jachtowy.
uczymy sie ,czytamy i przynajmniej nie negujemy tego czego nie znamy,
ramirez poswiec chwile i udziel nam pomocnych rad zamiast myslec o zielonych pojeciach...
Ok, dołączyłem razem z moim świeżym Parnisem i mołniowatą przeróbką... Chciałem zamieścić fotki ale ryknęło mi na twarz, że jeszcze za cieńki jestem...
Ok, dołączyłem razem z moim świeżym Parnisem i mołniowatą przeróbką... Chciałem zamieścić fotki ale ryknęło mi na twarz, że jeszcze za cieńki jestem...
Pzdr
Spinner
No to witaj w Klubie, już myślałem żę się Ciebie nie doczekam , ale widzę że "młody"dopuścił się do internetu/kompa