#1 Wysłany: 2013-02-06, 20:59 Pokaż swoje Casio vintage
Mam dziś lekkiego banana na twarzy, bo okazało się, że takie jedno stare poczciwe Casio, które leżało lata w szufladzie ożyło Zegarek wciąż jest u zegarmistrza. Trzeba dosztukować fragment koperty by móc założyć pasek. Niestety nie zapamiętałem jaki to model. Przekopuję teraz sieć i prawdopodobnie jest to W-50.
Tyle, że koperta jest ciut inna. Wygląda na starszy typ. Wykopałem takie zdjęcie:
http://forum.pocketcalcul...478023327738234
Mój jest dokładnie taki sam, jak drugi zegarek od lewej w górnym rzędzie.
Utworzyłem ten temat, bo jestem w głębokim szoku. Zegarek według zegarmistrza pochodzi z połowy lat 80-tych. (prawdopodobnie z 1986r.) I co tu mówić, pełen wypas. Strefy czasowe, kilka alarmów. Wszystko sprawne. Produkcja jeszcze made in Japan.
Sprawdziłem parę stron, wciąż jeszcze szukam, ale chciałem zapytać obecnych tu maniaków Casio o przekierowanie do starych katalogów, folderów z lat 80-tych. Za wszelką pomoc, sugestie, komentarze, będę bardzo wdzięczny.
Jak tylko postawię zegarek na nogi, nie omieszkam wstawić kilka zdjęć.
Normalnie cieszę się jak dzieciak, który dostał pierwszy elektroniczny zegarek na komunię
Świetny zegar
Zmieniłem nazwę w temacie. Myślę, że warto utworzyć temat, gdzie będziemy wrzucać swoje stare modele Casio.
[ Dodano: 2013-02-11, 18:53 ]
Zdjęcie straszna lipa, wybaczcie. Aparat pojechał na narty i muszę sobie Nokią radzić
Dziś odebrałem go od zegarmistrza. Kilka rys na kopercie jest, ale ogólnie jestem bardzo zadowolony
Zegarek jest moim rówieśnikiem. Ma około 26-27 lat i właśnie otrzymał drugie życie
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2013-02-06, 21:42, w całości zmieniany 4 razy