Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3028 Skąd: z Poznania :)
#36 Wysłany: 2013-01-26, 21:22
Ewamilewski napisał/a:
Ale są kalkomanie trwałe bo tej technologi w ogóle nie znam?
Na szkiełku może być ok. Myślisz że można by to wypełnić farbą? Dziękuję za pomysł spróbuję.
Przecież Santino napisał, że zadane do grawerowania elementy zostały u tego co działalność zawinął
Sam tego nie robiłem....ale myślę, że się da - wszystko kwestia kosztów.
Robiłem grawer zwykły - 2zł za literę, byc może więc wypełnię to kolorem pomysł niezły - najlepiej te farbki od modelarstwa? baza + lakier?
....imho - grawer indywidualny to tylko CNC - 5zł to nie kosztuje - a potem wypełnienie kolorem ...jak na filmiku z Paneraia
....ale jak masz własne CNC ....Ewka - to masz też kogoś kto Ci to(projekt) .....zrobi za frytki, śrubki czy loda.
....daj znać bo może będziesz miała i od Nas zlecenia - i zarobisz nie ma to tamto
Ostatnio zmieniony przez GrzecH 2013-01-26, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#38 Wysłany: 2013-01-27, 00:36
Grawer.... tani nie jest ..... Mam rylce i rękę co to umie macać pod spódnicą mego obiektu zainteresowania (przykład www.kaido2.y0.pl ) i szczerze ..... biorę i sobie robię com chcem.
_________________ Pozdro!!!
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-01-27, 00:37, w całości zmieniany 1 raz
Hmm robiłem niedawno grawer laserowy na ostrzu scyzoryka (na prezent) i wgłębienie było wyraźne, nie była to tylko zmatowiona powierzchnia.
Koszt wyniósł 25 zł.
Laser o mocy 60W.
Ostatnio zmieniony przez zozur 2013-01-28, 12:59, w całości zmieniany 1 raz
+1
To kwestia mocy lasera.
Da się wypalić głebiej.
#43 Wysłany: 2013-01-28, 14:04
ALAMO, można nawet przepalić
Ewamilewski [Usunięty]
#44 Wysłany: 2013-05-01, 11:16
kaido2 napisał/a:
Grawer.... tani nie jest ..... Mam rylce i rękę co to umie macać pod spódnicą mego obiektu zainteresowania (przykład www.kaido2.y0.pl ) i szczerze ..... biorę i sobie robię com chcem.
Marcin Twój link nie jest aktywny - antywirus wykrył w mim jakiegoś trojana. Sprawdź sobie.
Potwierdzam słowa Marcina należy kupić stalkę za 20 zł i popróbować na sklejce.
Fajna zabawa i efekt.
Można pokryć lakierem grawerskim i wyrytować a potem na chwilę do kwasu ( obowiązkowo rękawice, okulary, fartuch, gaśnica).
Leserem nie sprawdzałem ale kiedyś jak budowałem wiertnicę to gościu wycinał mi blachę 2 cm więc z mostkiem na pewno da radę tylko co z niego zostanie to niewiem