#1 Wysłany: 2013-01-26, 21:16 Seiko w goldzie (bicolor), rolkopodobne
Panowie,
inspirowany nowym nabytkiem jednego z kumotrów pomyślałem "dlaczego nie", zwłaszcza, że dawno nic nie kupowałem (bo w sumie mam co mi trzeba, ale coś świeżego czasem warto wpuścić w kolekcję). A że starzeję się, to nieuchronnie po tym, jak parę lat temu minął wstręt do wódki na myszach, musiało pojawić się uwielbienie dla design'u a'la datejust. Po pokonaniu wewnętrznego buraka (seiko wszak zawsze koszerne jest) jest dość poważna myśl, żeby coś kliknąć. Nie mam przy tym nic do kwarca, w zasadzie może i byłby lepszy, ile można mieć mechaników.
Krótko więc: który? A może jednak żaden (czy ja to na pewno będę nosił? )?
Do mnie bicolor też nie gada. Jakby miałobyć w samej stali, to pierwsze Seiko. Ale biclorowi póki co mówię: "nie". To samo tyczy się Orienta (bo sama design spoko)
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-01-26, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
...Jeśli ma być bikolor i jeszcze rolkopodbny, to Orient, ktory pokazał beceen jest najlepszy.
Jeśli chodzi o te piąteczki, to jedna rzecz mi nie pasuje: Złota koronka na czwartej.
Koronka, jeśli ma być złota, to powinna być słusznych rozmiarów i na trzeciej, tak jak w Oriencie.
Pozostałe Orienty do mnie nie gadają...
_________________ Ja nigdy nie błądzę - mogę się co najwyżej zataczać
- Gburp.
Ostatnio zmieniony przez Voit 2013-01-27, 01:02, w całości zmieniany 1 raz
Rea [Usunięty]
#14 Wysłany: 2013-01-27, 01:04
Kyle daj sobie lepiej spokój z bi colorem.Moim zdaniem stal lub jednolite złotko.
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#15 Wysłany: 2013-01-27, 01:57
Bartek, poczytaj, wyśpij się, ochłoń...
Jutro będzie lepiej