Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 26 Wrz 2012 Posty: 1308 Skąd: NGC 7293
#136 Wysłany: 2013-01-07, 21:59
pmwas napisał/a:
Przybliż go sobie - wygląda na wypełniony. I chyba zresztą był, o ile pamiętam. Z tymi kopertami - albo obie fabryki miały taką samą linię produkcyjną (licencja???), albo jedna kupowała części od drugiej, albo faktycznie linię przeniesiono. A mechanizm jest "od sportowca", czyli ściślej, ten mechanizm w różnych modyfikacjach stosowany był w wielu zeagrkach z trzech fabryk. Spotyka się go w pabiedach, szturmańskich, zimach, leningradach, sportiwnych, antarktydach i takich poljotach właśnie. Jeśli o czymś zapomniałem - dopiszcie proszę
Sekundnik jest wypełniony także na ogonku. Ma stop sekundę. Szkiełko oryginalne bardzo płaskie (co daje bdużo miodności nawet jak jest porysowane). Przesmarowałem palety i czopy balansu i nie chcę zapeszać ale idzie jak chronometr.
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 02 Maj 2010 Posty: 2913 Skąd: Gdańsk
#140 Wysłany: 2013-01-24, 09:55
Ja mam deluxa ale nie automata i ma faktycznie stalową koronkę, ale np w g55 w jednym mam koronkę stalową a w drugim nie. Więc może w jednych dawali a w drugich nie. Tym bardziej, że twoja typowo wygląda jak od deluxa automata. Wytrzeć się mogła od noszenia, ale raczej od nakręcania niektórzy tak mało noszą zegarki, że trzeba je dokręcać.
PS a co się będziesz truł i zastanawiał ślij go do mnie bo to świetny zegarek
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#143 Wysłany: 2013-01-24, 18:17
Na bank powinna być stalowa.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#145 Wysłany: 2013-01-25, 14:38
O stalowej to możesz zapomnieć,są tak samo łatwo dostępne jak oryginalne dekle do stalówek ale zwykła też będzie pasować.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.