Nie. Wolniej zniszczysz kopertę.
Piasku używa się do zdzierania powierzchni. Sławek pisał wyżej o tym.
Sylwek [Usunięty]
#32 Wysłany: 2013-01-21, 22:29
Ewamilewski, tam dałeś śnurek nie do szkiełkowania (z tym pudłem) to jest bęben polerski ,który ma sie nijak do szkiełkowania ,, w ten bęben wrzuca się metalowe kulki ,albo kamyczki i dolewa troszku detergentu , a wszystko po to by można było później to za pomocą procesów galwanicznych spatynować,pozłocić ,posrebrzyć ,pochromować,poniklować etc etc i służy to tylko i wyłącznie do obróbki sposobem chemicznym hough rzekłem a teraz dajcie mi przegryźć Marsa i umówcie mnie z Biegnącą Sarną
Ewamilewski [Usunięty]
#33 Wysłany: 2013-01-21, 22:47
W sumie i tak jeszcze mam problemy z "piaskowaniem" rowków bo kanty mi lekko zanikają.
Ale tak jak pisałeś trzeba wypiaskować 1000 kopert by coś wyszło tak naprawdę super.
Sylwek [Usunięty]
#34 Wysłany: 2013-01-21, 22:58
Ewamilewski, kolego ,, najpierw jest tak :
-wytaczanie , frezowanie, albo odlew (jak kto woli ,tudzież lubi)
-szlifowanie
-polerka na "szmacie" * lub w "bębnie" *
-dalsza obróbka chemiczna ,lub mechaniczna ( i tu piaskowanie lub szkiełkowanie )
* kto miał do czynienia ,to wie o czym piszę
innej drogi nie ma ,chyba że rozmawiamy o szpadlach ,grabiach ,siekierach ,czy też podkowach
no i oczywiście : szlifowanie precyzyjne
Ostatnio zmieniony przez Sylwek 2013-01-21, 23:10, w całości zmieniany 2 razy
Ewamilewski [Usunięty]
#35 Wysłany: 2013-01-21, 23:33
Wygraweruję sobie i oprawię w ramkę. Od dzisiaj jesteś moim "guru".
Ja to beton i stal na mostach robię. Piaskowania i wiedzy o zegarkach uczę się z książek i na błędach.
ps. puszczam PW
Sylwek [Usunięty]
#36 Wysłany: 2013-01-22, 00:10
dodam jeszcze,że każda obróbka "na zimno" ,a taką jest szkiełkowanie , uszlachetnia obrabiany metal i czyni go znacznie trwalszym
Ewamilewski [Usunięty]
#37 Wysłany: 2013-01-22, 13:48
Kopalnia wiedzy. Szacunek Sylwek że chcesz się podzielić tą wiedzą.
Sylwek [Usunięty]
#38 Wysłany: 2013-01-22, 16:49
Ewamilewski napisał/a:
Kopalnia wiedzy. Szacunek Sylwek że chcesz się podzielić tą wiedzą.
nie cukruj I tak sie z Tobą nie umówię , wolę kobiety
edyta ::
proszę spróbować zamiast szczotki użyć szlifowania papierem gradacji 80 na wolnym obrocie możecie doznać szoku niektórzy przynajmniej
nawet 60 bym zaryzykował ,, efekt piorunujący IMO
Ostatnio zmieniony przez Sylwek 2013-01-22, 23:44, w całości zmieniany 2 razy
Ewamilewski [Usunięty]
#39 Wysłany: 2013-01-23, 13:44
Dodam tylko do słów Sylwka by pamiętać - papier musi być czysty. Pod żadnym pozorem nie mógł być używany do szorowania stali zwykłej .
ps. dziękuję SYlwek
Ostatnio zmieniony przez Ewamilewski 2013-01-23, 13:45, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#40 Wysłany: 2013-01-23, 16:19
Cytat:
proszę spróbować zamiast szczotki użyć szlifowania papierem gradacji 80 na wolnym obrocie możecie doznać szoku niektórzy przynajmniej
Szajmon, nie czekaj na foty ,tylko spróbuj i zobaczysz
Ewamilewski, dostosowanie papieru do szlifowania po innym materiale to banał ,zwłaszcza gdy chodzi o metale mające wyższą temperaturę topnienia niż plastik
Santino, trochę osobistej odwagi proszę tu zwykłe malowanki nie przejdą
edyta i rozwijam myśl:::::::
doskonale oczyszcza papier jakiekolwiek tworzywo plasticzane ,tzn robimy szlif na plastiku aby zebrał drobiny metalu z papieru (plastik musi być z tych miękkich )
reszta to osobista inwencja
Ostatnio zmieniony przez Sylwek 2013-01-23, 23:10, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#45 Wysłany: 2013-01-23, 23:06
Santino napisał/a:
kaido2 napisał/a:
Cytat: