#1 Wysłany: 2013-01-23, 12:17 Vostok Europe Expedition North Pole 1
Taka nowość od VE, niestety 47mm, a chrono nawet ciekawe
Cytat:
We are proud to represent you a new watch line dedicated to the famous Expedition North Pole-1 (Ceверный полюс-1)- the first Soviet manned drifting station used for scientific hydrological and geographical research of polar area 75 years ago. The new watch line has its design and construction maximally adopted for extreme conditions of polar expeditions. Stainless steel 47-mm watch case has water-resistance up to 200 meters, durable 4.1 mm K1 top crystal and variety of movements, straps and colors of cases and dials:
1. Selection of movements:
- NH35A TMI Japanese automatic movement with manual winding and stop-second hands functions.
- 2432 VE Russian automatic movement with day/night and 24-hours indication.
- 6S21 Japanese Miyota grand-chrono quartz movement with “mechanical” hands motions and 4 years of battery life.
2. Selection of straps Every watch can be supplied with one from the following straps:
- A leather bi-color strap with rivets and a double tongue.
- A silicon strap.
- An extra-long one-piece nylon NATO strap.
- An extra-long solid stainless steel bracelet with a safety lock buckle.
3. Each watch line available with black PVD plating and different colors of dials. We hope that customers of different hobbies and activities could select the most suitable combination and send us a picture of the watch in the extreme actions.
Vostok Europe.
For going to extremes!
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
emster [Usunięty]
#2 Wysłany: 2013-01-23, 12:30
Wskazówka godzinowa nieodparcie kojarzy mi się z powiększonym wskaźnikiem myszy komputerowej.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#3 Wysłany: 2013-01-23, 12:33
No ale jak te bidoki noszące chrono będą się orientować czy jest noc czy dzień?
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#6 Wysłany: 2013-01-23, 12:37
Monter napisał/a:
Męczą mnie w ich reedycjach, czy tez nowościach te wielkie cyfry indeksowe jak i same indeksy. Samo wykonanie jest fajne.
taka moda chyba bo amfibia tez takie robi, a że zegar bolszi to i indeksy bolsze.
Generalnie nie moja baja
Ciekawe czy chrono też ma rzeczywiste WR 200
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2013-01-23, 12:39, w całości zmieniany 1 raz
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#15 Wysłany: 2013-01-23, 21:31
Wbrew pozorom ten zegarek wcale nie jest taki wielki, na nadgarstku wygląda dosyć "przyzwoicie" mam model w tej kopercie z 2007/8 roku.., pierwszą Ekspedycję też mam
A te zprezentowane wyżej zegareczki są nawet, nawet