kumotrzy, gdzie w naszej pieknej ojczyznie mozna oddac koperte do piaskowania?
wiem, ze dobrze robi to MCWW, ale raz, ze trzeba zegar wysylac na drugi koniec swiata, a dwa, ze czas oczekiwania to kilkanascie (!) tygodni.
jest ktos moze na forum, kto sie tym zajmuje?
kiedys byl, o ile pamietam, MirekL, ale chyba okazal sie nierzetelnym forumowiczem (cos bylo o wyludzeniu zegara).
Santino, jak szkło to nie piaskowanie tylko szkiełkowanie
Szymon [Usunięty]
#5 Wysłany: 2013-01-21, 16:33
beceen,
http://www.mirmet.civ.pl/lokalizacja.html
Skoro jesteś z Warszawy, to spróbuj tutaj. Najlepiej rozmawiać z panem Marcinem (Mirosław to ojciec). Mają sprzęt do szkiełkowania, jak powiesz co i jak to powinien sobie poradzić. Robiłem u niego kilka rzeczy z zakresu obrabiania metalu i tworzyw (co prawda nie zwiazanych z zegarkami) i byłem zadowolony
Jakby co to mam bezpośredni numer do p. Marcina
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-01-21, 16:36, w całości zmieniany 1 raz
Ewamilewski [Usunięty]
#6 Wysłany: 2013-01-21, 17:30
witam
puść na PW zdjęcie koperty, pokażę Ci jak będzie wyglądać po zabiegu
rozbroisz ją, okleisz tam gdzie Ci napiszę i możesz wysłać pocztą
ostatnio robiłem ale osobiście ten rodzaj koperty mi się nie podoba
Pytal o piaskowanie w PL, dostał kontakt do Warszawy gdzie raczy tyłek na co dzień trzymać i marudzi melepeta jedna
Myślę, że spokojnie będzie się dało uzyskać oba efekty (low light na pewno). Kwestia gradacji szkiełek i czasu obróbki. Zadzwoń, popytaj. Czlowiek jak najbardziej do dogadania, chętnie podłapuje ciekawe inicjatywy no i bardzo przykłada sie do roboty.
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-01-21, 20:08, w całości zmieniany 1 raz
beceen, Daj pls znać - najlepiej tutaj - jak efekty rozmów.
Byłbym też zainteresowany piaskowaniem - szczególnie, jakby taki efekt high lite się udało osiągnąć.
Zrobiony na mikrogranulkach. Metal uzyskuje gładką powierzchnię i połysk. Może być na mokro.
Ten pierwszy dekiel po lewej może być na korundzie 180-220. Środkowy już na kulkach.
Ostatnio zmieniony przez Ewamilewski 2013-01-21, 20:44, w całości zmieniany 1 raz
Sylwek [Usunięty]
#15 Wysłany: 2013-01-21, 20:44
Santino, w zależności od użytego szkła można wyróżnić kilka sposobów szkiełkowania ,, tak samo jak Eta bywa szwajcarska-kincka , kincka-kincka , i szwajcarsko-szwajcarska (aczkolwiek w istnienie tej ostatniej to nawet mój pies nie wierzy )
nie mam zamiaru Kumotra obrażać , twierdzę ,że pełną szklaną kulką da się bez problemu uzyskać tego high technology swiecąco-gładkiego uzyskać ,,