Kuledzy !
W przepastnych szufladach znalazłem takie oto cóś.
Nie jestem specjalnie oblatany w zegarkach z oznaczeniami DH, więc prosze o garść informacji o onym.
Tzn czy, jeśli składak, to nadaje sie do pokazania na znanym portalu aukcyjnym? Coby zaraz tu nie wrócić w temacie "ALE JAJA.."
_________________ Witajcie na Forum chinawatches.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
Maras68 [Usunięty]
#2 Wysłany: 2013-01-18, 09:46
Nie wygląda na kombinowany , może poza wskazówkami które mi zalatują latami 50-tymi, ale kto wie? Jak nasi eksperci orzekną oryginał może kulega u nas wystawi za dobrą cenę a nie zaraz tam alledrogo czy zatoka...
trzeba człowiekiem być czasami
A jaki rozmiar tego maleństwa? 30mm bez koronki? druty stałe czy teleskopy ruchawe?
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2013-01-18, 15:47, w całości zmieniany 3 razy
Ja bym skazówek też nie ruszał (chyba że znajdą się oryginały). Te, choć faktycznie wyglądają na majakowe , są fajnie spatynowanie i moim zdaniem dobrze dobrane pod kątem długości.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#14 Wysłany: 2013-01-19, 15:18
Cytat:
jedynie wskazówki do wyjaśnienia, bo cuś takie nie w epokę...
Miecze już wtedy występowały w zegarkach sportowych, o wzorze militarnym i innych cywilach z białą tarczą. Nie były tak popularne jak po wojnie ale już je można było wtedy spotkać.
Cytat:
Ja bym skazówek też nie ruszał (chyba że znajdą się oryginały).
Ze znalezieniem oryginalnych będzie raczej problem i tu nie ma co kombinować tylko jeżeli ma iść do żyda to niech idzie w stanie takim jakim jest. W moim przypadku jak i wielu zresztą kolekcjonerów tego typu przedmiotów brak wskazówek powoduje brak zainteresowania i to nie ze względu na problematykę związaną ze zdobyciem wskazówek bo można sobie i takowe znaleźć zamienniki czy nawet zrobić, tylko ze względu na oryginalność. Wymiana podzespołu na oryginalny w mechanizmie jest do przyjęcia, wskazówki już nie.
Cytat:
są fajnie spatynowanie i moim zdaniem dobrze dobrane pod kątem długości.
Jak każde pod zegarek fi 33 a było ich naprawdę sporo szczególnie po wojnie. Majakowskie wskazowki są w kolorze żółtego złota te zaś wyglądają na blaszaki, a więc moim zdaniem nie majak a powojenny Action na większym Cupilardzie 233,Herma, albo wczesna Delbana na 465 bez N, lub inny Atlantickowaty np Tosal z lat 48-51.
Cytat:
Xylog zwróć uwagę na wskazówki:
Ty tyż
Jak widać wersja A i wersja B ma te same wskazówki no bo i werk ten sam, a więc dla poszukiwaczy jeden problem odpada w znalezieniu odpowiednich wskazówek i wzrasta prawdopodobieństwo ich znalezienia
_________________ Pozdro!!!
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-01-19, 15:25, w całości zmieniany 1 raz