Pies czy kot?: kot
#1 Wysłany: 2013-01-12, 12:46 Pierwszy zakup?
Koledzy,
jako totalny Świeżak proszę o radę. Chcę w niedługim czasie zakupić kilka zegarków do własnego użytku. Potrzebuję:
1. Prosty, czytelny garniturowiec (może pilot albo marina) z łatwą wymianą pasków,który dobrze będzie wyglądał na czarnym jak i brązowym pasku
2. Coś masywniejszego (może alpha) na weekendy
Jestem w stanie wynegocjować z żoną 500 zł/ kwartał
nadgarstek 18,5
Obecnie cały czas używam casio EFA-102 który dobrze mi służy ale myślę, że potrzebuje konkurencji.
Proszę o radę/ pomoc i sugestię co do użytkowania zegarków w przedziale 300-500 pln
_________________ Podpis zastępczy
Podpis właściwy w przygotowaniu
Poprzegladaj fotoplastikon, bazar, zdjęcia nadgarstkowe oraz koledzy pomóżcie. Coś znajdziesz Żonie zawsze możesz podać dowolną cenę,a potem mówic, że ten to już masz od dawna
_________________ "Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2013-01-12, 13:10, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 694 Skąd: Radomsko
#10 Wysłany: 2013-01-12, 21:55
Słoniu napisał/a:
To moje dwa typy po dzisiejszym spotkaniu - oba niestety spore
Parniak
Obrazek
Fajny i nietypowy - zabawa z paskami na pewno wchodzi w grę
Po godzinach - ostatni hit!
Obrazek
No powiem ci Słoniu, że oba te Parniaki mógłbym na nodze nosić
Potężny jest ten nuras.
Na weekendowy bym polecał Seiko Monstera zdecydowanie, sam mam 2 egzemplarze i praktycznie nie schodzą z łapy. Dobrze wyglądają zarówno na gumie, pasku jak i bransolecie/meshu, więc pole do kombinacji jest. Za 500 zł spokojnie do wyrwania
A co do parniaka power reserve to też na takiego poluję, dla mnie jest mega.
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 19 Cze 2012 Posty: 706 Skąd: sam nie wiem
#13 Wysłany: 2013-01-14, 12:04
polecam Seiko Monster bardzo fajny zegarek w pomarańczu. Na pewno będziesz zadowolony
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#14 Wysłany: 2013-01-14, 17:09 Re: Pierwszy zakup?
skorup napisał/a:
Koledzy,
1. Prosty, czytelny garniturowiec (może pilot albo marina) z łatwą wymianą pasków,który dobrze będzie wyglądał na czarnym jak i brązowym pasku
A może taki:
Prosty, czytelny, do garnituru jak najbardziej, domyślnie na brązowym pasku, jest też wersja z czarnymi wskazówkami i czarnym pachem.
Mam od soboty, trochę przypadkiem, i z każdą godziną coraz bardziej mi się podoba, nawet piąteczkę co dziś przyszła trochę zaniedbałem
Mieści się z zapasem w zaplanowanym przedziale, no i można go obejrzeć, przymierzyć i kupić z marszu