Pies czy kot?: pies
#1 Wysłany: 2013-01-07, 22:19 Charin leatherwork, czyli moje skórki
Cześć,
na tym forum jestem dość krótko, ale podoba mi się atmosfera, dlatego postanowiłem trochę bardziej się otworzyć. Możliwe, że kilkoro z Was kiedyś się ze mną spotkała na forum leatherwork.pl
Od mniej więcej 2 lat trochę dłubię w skórze... zaczęło się od pasków do zegarków.
Oczywiście jest to moje hobby, ale zdarzały mi się komercyjne zamówienia.
Poniżej kilka fotek moich produktów.
-Struś (noszę go na co dzień )
-Dla kolegi z pracy, do nietypowego zegarka (trudne mocowanie do koperty) oraz zwężany
-Inne ciekawostki
Szpan tłoczenia (lubię je )
Ostatnio zmieniony przez Santino 2013-01-07, 23:08, w całości zmieniany 4 razy
#9 Wysłany: 2013-01-07, 23:03
Niestety fotek nie mam...
Robiłem między innymi pasek do zegarka ze skóry słonia.. musisz mi na słowo uwierzyć
Kabury do noża - tudzież pochewki jeszcze nie robiłem..
Zrobiłem sobie kiedyś pochewkę "cudaka" na mojego mini gripa, mogę pokazać Ale to były początki, więc nie ma się czym chwalić
Pochewka przeszła później lifting - trochę ją zmniejszyłem (przesunąłem szew i obciąłem stary).
Noszę nożyk w niej do dziś niezniszczalna...
Ostatnio zmieniony przez charin 2013-01-07, 23:06, w całości zmieniany 1 raz
#11 Wysłany: 2013-01-07, 23:21
Spokojnie... skóra słonia może i ładna, ale według mnie średnio nadaje się na paski zegarkowe.. Jest dość specyficzna. Jest taka jakby skostniała (nie umiem inaczej tego ująć), więc drapie w nadgarstek i ciężko się ją obrabia.
#13 Wysłany: 2013-01-07, 23:38
Apa13 poprawiłeś mi humor przed snem
Blaz [Usunięty]
#14 Wysłany: 2013-01-08, 08:02
charin napisał/a:
Spokojnie... skóra słonia może i ładna, ale według mnie średnio nadaje się na paski zegarkowe.. Jest dość specyficzna. Jest taka jakby skostniała (nie umiem inaczej tego ująć), więc drapie w nadgarstek i ciężko się ją obrabia.
Miałem taki pasek. Miałem wrażenie, że była raczej dość miękka.