Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#122 Wysłany: 2012-11-24, 15:18
Nie,bo nieoryginalny Pewno łatwiej znaleźć zegarek niż dekielek,jak by co mam z wostoka stalowego na wymianę
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Ostatnio zmieniony przez buran 2012-11-24, 15:35, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#126 Wysłany: 2013-01-02, 15:52
ALAMO napisał/a:
Tja. To to samo. Występowały w kopertach chromowanych też - trzeba uważać jak się kupuje. Ja się raz naciąlem
Na "zaprzyjaźnionym" forum znalazłem prosty i skuteczny sposób na rozwianie wątpliwości czy koperta jest na pewno stalowa,malutki magnesik.Działa!Rozwiałem tym samym wątpliwości co do mojego Poljota,jest stalowy.
Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 26 Wrz 2012 Posty: 1308 Skąd: NGC 7293
#127 Wysłany: 2013-01-06, 12:37
Wympel Deluxe w stali już niedługo (podobny jak pmwas, ale z oryginalnym niskim szklem). Poljoty na "pobiedzie" w stali też są ciekawe. Ostatnio zdobyty ten z lewej na 17 kamieniach z antishock'iem (ten z prawej na 16).
no i mechanizm otoczony zgrabną (32mm) kopertą
Ostatnio zmieniony przez Mzeg 2013-01-06, 12:38, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#132 Wysłany: 2013-01-06, 19:41
Mzeg, kapitalne sztuki! Kiedyś sam się zasadzałem, ale nie zdążyłem żadnego zdobyc przed zakończeniem ich zbierania . Takze nawet nie pomacałem. Złocone też są prześliczne
#134 Wysłany: 2013-01-07, 10:35
Super sztuki!Tak gwoli ścisłości to nie jest czasem werk od sportowca?.Najciekawsze że są identyczne,pomijając mechanizm ofkoz,ze stalowymi Ruhlami.Poczynając od koperty poprzez wskazówki,koronkę i elementy tarczy tego z lewej.Tak się zastanawiam czy czasem Ruhla nie sprzedała całej linii produkcyjnej,bo w tym samym czasie kończą produkcję porządnych zegarków.
ps
Czy ten sekundnik po lewej jest wypełniony?
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#135 Wysłany: 2013-01-07, 15:02
Przybliż go sobie - wygląda na wypełniony. I chyba zresztą był, o ile pamiętam. Z tymi kopertami - albo obie fabryki miały taką samą linię produkcyjną (licencja???), albo jedna kupowała części od drugiej, albo faktycznie linię przeniesiono. A mechanizm jest "od sportowca", czyli ściślej, ten mechanizm w różnych modyfikacjach stosowany był w wielu zeagrkach z trzech fabryk. Spotyka się go w pabiedach, szturmańskich, zimach, leningradach, sportiwnych, antarktydach i takich poljotach właśnie. Jeśli o czymś zapomniałem - dopiszcie proszę