korikolo, ja odniosłem się głównie do kolorów zegarka ,który zgodnie z tematem ma być "Polskim Lotnikiem" , a do tego ten ptasior użyty też ma nieiwiele wspólnego z orłem wz 1919
tu oryginał
a tu rycina
więc może nazwać ten projekt luźną (i to bardzo) interpretacją " Polskiego Pilota" ?
1. Wykonanie takiego nadruku wielokolorowego, w zadowalającej jakości, będzie trudne - chyba, że tarcza ma być papierowa...
2. Wskazówki raczej trudno będzie takie zdobyć. A wykonanie samodzielne? Życzę powodzenia.
3. Nie wiem, jak wygląda kwestia użycia tej odznaki od strony prawnej. Czy to jest legalne?
Edit: ale oczywiście trzymam kciuki za powodzenie!
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 13 Lis 2012 Posty: 78 Skąd: Warszawa
#150 Wysłany: 2012-12-16, 13:28
Blaz napisał/a:
Nie chodzi o barwy narodowe, tylko o przymus przyklejenia na tarczy szachownicy, co prowadzi do mniej lub bardziej karykaturalnych przypadków.
...każda uwaga wydaje się być cenna, ale jak dla mnie taki osąd jest bezpodstawny. Nie widzę żadnych przeciwwskazań ku temu, żeby szachownica- czyli symbol polskiego lotnictwa, nie mogła się znaleźć na tarczy zegarka z założenia o charakterze lotniczym. Nie jest to dla mnie również cepelia. Czy umieszczanie jakiegokolwiek symbolu narodowego na tarczy czyni go od razu cepelią, czy chodzi tylko o tą nieszczęsną szachownicę? A może sam czerwony kolor jest problemem?? Ale jak podkreślić polskość tarczy nie stosując tego cepeliowego koloru kolego Blaz?
Ostatnio zmieniony przez pieron 2012-12-16, 21:32, w całości zmieniany 2 razy