Jakiś czas temu kupiłem takiego stalowego Wostoka,ale wylądował w szufladzie z częściami jako składak.Dopiero dzisiaj z nudów zacząłem go oglądać z bliska i pełne zaskoczenie,to nie są takie same koperty.Koperta jest cieńsza i ma inną lunetę.Może faktycznie zegarek w tej formie opuścił fabrykę?Nawiasem mówiąc jest bardzo ładny,o niebo ładniejszy od oryginała.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Ostatnio zmieniony przez buran 2012-12-02, 13:59, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#2 Wysłany: 2012-12-02, 17:55
Drobne różnice w koopertach sovieckich zegarków widywałem tu i tam. Np ze zdziwieniem stwierdziłem, ze koperta Wostoka Prezyzyjnego z 1959 roku nieco się różni w kilku detalach (ale ewidentnie) od koperty Wołny z 1960 roku. Ot takie tam - za dobrze widzimy jeszcze
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#3 Wysłany: 2012-12-02, 19:14
Niestety jest spora wyrwa w katalogach miedzy 60 a 70.Tego zwykłego mam w jeszcze jednym egzemplarzu i jest w identycznej kopercie,ten z miodową tarczą wydaje się wcześniejszy.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#5 Wysłany: 2012-12-03, 18:04
Przeglądając katalog Hansa trafiłem na taki zegarek,chyba dla leworęcznych
to by tłumaczyło skąd się wziął ten mój bubel,na prawą tarcze nadrukowali lewy napis