Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2012-12-02, 12:42 podejscie kolejne do poszukiwan
kumki i kumotry, siedzi czlowiek w domu i sie zaczyna zastnawiac
sam szukalem, ale nic nie znalazlem wreszcie...
niby nic mialem nie kupowac, ale w koncu swieta i wogle...
dobra, do remu:
automat/mechanik/jak bedzie super tarcza to i kwarc bedzie ok
EDC, wiec raczej stonowany design
cena: do $200, moze byc uzywany
42-44mm bez koronki
i najważniejsze:
tarcza z indeksami cyfrowymi, przynajmniej tymi glownymi.
zeby latwiej bylo, przyklady tarcz ponizej:
FFF mam, takiego moda a la PO tez, ale idealem jest tarcza (indeksy) w stylu SARBa017/200meters, czyli taka troche vintage'owa w stylu atlanticow albo delbany:
Rozwalazem sporka, ale za klockowaty, atlasa zepsuli tym kompasem, wiec licze na Wasze pomysly!
No to jest ciut ponad $200 (ale to pewnie nie aż taki problem ). Nie wiem czy kumotrowi pytającemu podpasują indeksy i ze są tylko dwa cyfrowe. Jeśli Benek, to może Anchor?
Zdjęcie pro-forma bo i tak wsztyscy wiedzą o co chodzi:
Moim zdaniem ta wersja (czarna tarcza i pomarańczowy sekundnik) wymiata.
Blaz [Usunięty]
#7 Wysłany: 2012-12-02, 16:14
Anchor jest świetny, ale wskazówki w nim to imo jedna z największych pomyłek stylistycznych ever...
Szymon [Usunięty]
#8 Wysłany: 2012-12-02, 16:53
Blaz napisał/a:
Anchor jest świetny, ale wskazówki w nim to imo jedna z największych pomyłek stylistycznych ever...
No fakt. Mogłoby być zdecydowanie lepiej. Chociaż sekundnik jest bardzo fajny
Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 26 Wrz 2012 Posty: 1308 Skąd: NGC 7293
#9 Wysłany: 2012-12-02, 18:21
Hmmm....INDEKSY.... a może klasyczne....powrót do Idei podziału doby na 24 godziny, 60 min, 60 sek....ewolucja do tarczy 12 godzinnej...taki mały GB na ręku...
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#13 Wysłany: 2012-12-03, 07:47
dzieki za propozycje, ale ten benek jakis taki masywny - indeksy za duze, a stale maskownice nie pomagaja
vintagy u mnie dostatek - poza tym, balbym sie ze WR zadnego nie ma, no i rozmiar jednak na codzien za maly.
macie jakies insze pomysly? bo ja wymiekam, okazuje sie, ze zdecydowana wiekszosc zegarkow ma indeksy w ksztaltach najrozniejszych, ale cyfr nie uswiadczysz
_________________ beceen | ***** ***
Szymon [Usunięty]
#14 Wysłany: 2012-12-03, 07:54
beceen napisał/a:
stale maskownice nie pomagaja
No z tymi maskownicami to faktycznie słaby pomysł - nie wiedziałem nawet że on tak ma.