Kilka dni temu zakupiłem homarka czerpiącego swoim dizajnem z Rolexa Submarinera a może bardziej z Sea Dwellera, na moje potrzeby nazwanego Rolmopsem Submarynowanym.
Koperta wykonana ze stali nierdzewnej 316 L o wymiarach 42 x 13 mm, boki kopery polerowane, uszy satynowane, koperta posiada działający zawór helowy, szkło mineralne, bezel prawdopodobnie ceramiczny, dekiel pełny stalowy pełny, typowy dla rolexopodobnych, koronka stalowa zakręcana
Tarcza czarna z białymi indeksami, wskazówki typowe dla zegarków wzorowanych na Rolexach, indeksy godzinowe świecą bardzo słabo, wskazówki na przyzwoitym poziomie.
W komplecie stalowa bransoleta z pełnych ogniw, skręcana.
Zegarek jest napędzany 21 kamieniowym DG-2813 w wersji gold, to sprawdzony i niezawodny mechanizm oparty na Miyocie kalibru 82XX.
Zegarek sprawia bardzo dobre wrażenie, jest wykonany bardzo dokładnie z dbałością o szczegóły wykończenia.
Można z dużą dozą prawdopodobieństwa powiedzieć że zegarek ten jest bazą do produkcji wysokiej klasy podróbek zegarków sygnowanych marką Rolex
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-03-16, 09:16, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#7 Wysłany: 2010-03-16, 09:27
Tak sobie myślę, czy mogłbyś gdzies przy okazji zapopdac mu u zegermistrza test szczelności? Ciekaw jestem ile on trzyma ATM. Poza tym nie ma się do czego przyczepić tylko straszna pustka na tarczy bez logo - ale to można poprawić
_________________ Foch und Ch.
Darecki [Usunięty]
#8 Wysłany: 2010-03-16, 10:00
Ciekawe jak dekiel i szkiełko ale sądząc po wykonaniu ja mu daje jakieś 20, 30 ATM 8) Warto by to sprawdzić hehe ...
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#9 Wysłany: 2010-03-16, 10:06
Sprawdzenie w zagermistrza nie stanowi zagrożenia dla zegarka. Lepije to niż w wannie.
Ja jestem na etapie poszukiwania czegos ten rolmopsowy deseń albowiem potrzeba mi zagarka pod mankiet i na basen - wczoraj musiałem brać ze sobą Poljota do gawrnituru i Seiko do pływania.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#13 Wysłany: 2010-03-16, 10:38
Ja gdziesz czytalem ze ten zaworek helowy to taki water gate i moze byc z tego afera
Chetnie bym sprawdzil jak ten zaworek zachowuje sie pod woda
Zegarek bardzo fajny , strasznie podoba mi sie ten dizajn.
Niech sie dobrze nosi.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#15 Wysłany: 2010-03-16, 15:15
Może by tak go nazwać "SADWC" W tłumaczeniu : Svedos Air Diver Watch Company. A logo to proponowany wcześniej kurczaczek wielkanocny w chińskim mundurku
Trochę łyso, Panie, na tej tarczy, łyso ... Przydałoby się trochę jakiegoś "Bizancjum" albo "węży"