#1 Wysłany: 2010-03-14, 10:09 Nurek Wojenno-Morskogo Fłota CCCP - wersja dla turystów
Jakiś czas temu na KiZi temat był przerabiany, ale tu jest sporo nowych kolegów więc mogli nie widzieć.
To jest robiony współcześnie zegarek udajacy prawdziwe nurki dla floty wojennej ZSRR. Wiele takich, ale te są wyjątkowo wredne, ponieważ dorabiane są do nich kwity sugerujace prawdziwe pochodzenie, atesty wojskowe itd.
Dość łatwo je rozpoznać - większość które widziałem sugeruje powstanie w 1977 lub 1978 roku (na dobrej jakości, bielutkich, kredowanych dokumentach ). Fajne teżsą jadące cepelią dekle :
Na tym egzemplarzu, atestowanym jakoby w 1977 roku jak głosi pieczątka, wyjątkowo uroczo wygląda sylwetka rakietnogo podwodnogo krajsera I ranga typa 941 Akuła, z kórych pierwszy zwodowano 3 lata później
Tekstu pieczątek komentował nie będę, ale "radionawigacjonnaja kamera sewiermorsk" też jest klasa !!
Tak że, kumłotry, uważać, zwłaszcza że się na Allegro pokazało ich ostatnio ze trzy !
Niestety znajdują się amatorzy kwaśnych jabłek którzy takie wynalazki kupują! ten przynajmniej nie jest szczególnie drogi. Widziałem w sklepach i na zatoce grubo powyżej $400.
ale cóż! kto bogatemu zabroni
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#8 Wysłany: 2010-03-14, 19:06
Bez przesady da się coś takiego nosić, jako przykład niech posłuży mój Orzełek i chrono diver MC, oba mają po "fi" 50, no chyba że ten jest ździebko większy
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#9 Wysłany: 2010-03-14, 19:41
Ja kiedyś dałem się na nabrać i kupiłem ten szajs. Ten temat na kizi, o którym pisze Alamo, to właśnie ja założyłem. Tej busoli już na szczęście nie mam, ale temu co je produkuje życzę ... (no nienajlepiej)
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#11 Wysłany: 2010-03-14, 20:05
Nie wiem ile ma ten "podrup", ale te oryginalne radzieckie nurasy były gabarytowo większe od produktów MC, które zostały wymiarami troszkę ucywilizowane.