Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Cze 2011 Posty: 6122 Skąd: Warszawa
#5 Wysłany: 2012-11-18, 23:07
Apa13 napisał/a:
W Warszawie jest jeden taki na Próznej.
No tylko problemy są następujące, przynajmniej w przypadku tej Próżnej:
- klamerki mają dwustronne (nie wiem jak to mądrze opisać - zamiast jednej pętelki są dwie, taka jakby ósemka kanciasta)
- szlufki są wystające - dłuższy bok ma powiedzmy 20mm, ale krótszy ma 10mm, a powinien mieć max. 5mm (tak na oko)
No i jeszcze jedno pytanie - jak zrobisz dziurki? Próbowałem stopić rozgrzanym gwoździem, to raniły rękę niemiłosiernie...
_________________ "Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
W moim przypadku dziurki to nie problem bo chce zrobic skórzane nato. Jutro ide na łowy w poszukiwaniu szlufek i klamerek zobaczymy, czy cos sie znajdzie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 55 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 1929 Skąd: Warszawa
#12 Wysłany: 2012-11-21, 15:55
W tych sklepach kaletniczych, to problem polega na tym, że metalowe klamry, szlufki i cała ta galanteria jest robiona ze skokiem szerokości co 5mm. 15, 20, 25 mm. Do paska o popularnej szerokości 22 cięzko jest cos dobrać.
Drugi problem, to to, że one sa niklowane, chromowane, lub tez innymi metalami powlekane. Więc śniedzieją, rdzewieją, wycierają się brzydko, brudzą mankiet lub nawet powodują uczulenia.
Stal nierdzewna w takich produktach jest materiałem egzotycznym i niestosowanym.