I koniec, dobiły mnie dwa nowe wielkie piloty "nie-wiadomo-dla-kogo" oraz wersja tego mojego 1087 GOLD. jak macie wyobraźnie - to sobie to wyobraźcie - taki kawał zegara w opcji full-gold - no pijany ten designer był jak nic...
Pamiętaj też o tym, że my jesteśmy zboki - i to kompletnie niereprezentatywne dla całości rynku ... To nie do nas jest skierowaa oferta, po prostu. Ja za diabła a przykład nie kumam tej mody, że zegarek MUSI mieć co najmniej 40 mm, a najlepiej jakby miał >45 mm ... No i co? Ano nic - rynek to łyka.
Pomógł: 12 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 2139 Skąd: Warszawa
#17 Wysłany: 2010-02-07, 19:26
Co do tych kieszonek to bardzo podobne molnie (jeżeli chodzi o tarczę) można w świetnym stanie kupić za 100 zł, często mniej... Ale co kto lubi
Sam mam JVD od Pana Mirka i nadal jest ono na stanie Ba nawet lubię je założyć od czasu do czasu Ale kupione było wtedy, gdy wydawało mi się, że kupno automata czy mechanika za mniej niż 5 stów jest niemożliwe.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#18 Wysłany: 2010-02-07, 20:20
Ze zlotej kieszonki by mogla byc fajna pasowka z przeszklonym deklem
Blaz [Usunięty]
#19 Wysłany: 2010-02-07, 22:07
Mnie zaskoczył pewien model Adriatiki. Na zdjęciu była taka trochę nijaka. Zobaczyłem ją na żywca i naprawdę podobała mi się. Jak sobie przypomnę to napiszę co to był za model.
ADRIATICA 1109 All Steel & Sapphire Multifunction 5 Atm
Nowa ADRIATICA 1109 Multifunction . Stalowa konstrukcja koperty i bransolety, szkło szafirowe. Porządne wykonanie całości czyni dobre wrażenie.
Troszkę danych:Szkło: szafirowe, płaskie
Cyferblat: jasno/srebrny, lekko tłoczony Indeksy i cyfry chrom, wskazówki stalowe
Koperta: stalowa, satyna i polerowana. Średnica 43 mm, grubość 8 mm
Mechanizmt: kwarcowy TT7536 SWISS MADE Multifunction
Dekiel: stalowy, wkręcany z uszczelką gumową
Bransoleta: stalowa. Obwód 20 cm. Bezpieczna, podwójna zapinka.
WR: 5 Atm Funkcje: godzina, minuta ,sekunda, pełny kalendarz
Ostatnio zmieniony przez Miro Rawinski 2010-03-17, 09:26, w całości zmieniany 4 razy
anduril [Usunięty]
#21 Wysłany: 2010-02-08, 11:01
ALAMO napisał:
A ja się przychylam do zdania chłopoaków, że to kwestia zdjęć - na przykład ten model który mnie się podoba, zakładam się ze wygląda na żywo DUŻO lepiej.
Ręczę za to. Przeżyłem szok (in plus) kiedy otworzyłem pudełko ze swoją 1096
mi sie większość podoba, bo lubię klasyczne klimaty, zwłaszcza w automatach tarcze są naprawdę fajne. Na kwarcach irytuje mnie napis "quartz", to takie subiektywne odczucie
Chodziło o logowanie ale już sobie z tym poradziłem, jest dobrze.
Dziś kilka nowości ceramicznych. Adriatica weszła w nowy dla niej obszar zegarków dość barwnych. Na dokładkę trochę ceramiki i karbonowe tarcze a zegarki prezentują się bardzo inaczej. Mimo wielkości dobrze układa się na ręce. Szkoda, że szczelność tylko 5 Atm bo wydawało mi się , ze 10 Atm to był w tej firmie już standart a tu masz...:D Czy się to będzie podobało (sprzedawało) czas pokaże.
ADRIATICA 8206 CERAMIC & SAPPHIRE 5 Atm
Szkło: szafirowe, płaskie
Dial: ciemny karbonowany . Indeksy, wskazówki stalowe. Wypełnienie luminova. Sekundnik czerwony
Case: stainless steel, lekka satyna (albo oksydowana) proporcje wymiarowe 42 x 45 mm, grubość 11 mm. Logo na koronce.
Mechanizm: kwarcowy RONDA 517 SWISS MADE
Deck: stalowy wkręcany z uszczelką gumową
Bransoleta: stalowa, ogniwa łączące ceramika. Satyna albo oksydowana. Regulowana wielkość z podwójną zapinką. Logo Adriatica.
Funkcje: godzina, minuta, sekunda, data i dni tygodnia
WR: 5 Atm
Ostatnio zmieniony przez Miro Rawinski 2010-03-17, 09:27, w całości zmieniany 2 razy
W tej samej kopercie umieszczono wariant uproszczony bez chronografu i dużego datownika. Cena sugerowana 444 PLN ale kupujący potrafią wynegocjować na.. sporo mniej. Wymiary takie jak w poprzednim modelu.
ADRIATICA 8206 CERAMIC & CARBON 5 Atm
Ostatnio zmieniony przez Miro Rawinski 2010-03-13, 16:29, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#29 Wysłany: 2010-03-13, 10:31
WR 50 w przypadku tych zegarków to jakieś nieporozumienie, ich wygląd zachęca do zanurzenia ich w wodzie. Jak dla mnie najbardziej do gustu przypadł ten najprostszy bez chrono.