Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#46 Wysłany: 2012-11-07, 17:10
Spokojnie. I tak prawdopodobnie moja Foka bedzie ta graniczna sztuka okreslajaca termin wysylki. Wyslalem dzisiaj, czyli prawdopodobnie przed wtorkiem i tak jej nie bedzie w Polsce.
Dałem dziś ciała, myślałem że mogę nadać paczkę z wydrukowaną etykietą w dowolnym paczkomacie, ale chyba się tak nie da, albo coś zrobiłem źle.
Więc z przypisanego paczkomatu, foka wyjdzie jutro w godzinach wieczornych jak wrócę z delegacji.
Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#56 Wysłany: 2012-11-07, 20:43
Santino napisał/a:
daniel napisał/a:
ale chyba się tak nie da
Raczej się nie da z etykietą.
Można nadać bezpośrednio z paczkomatu, ale to chyba o 1 zł jest drożej.
Da się. Należy wydrukować i nakleić etykietę, a w Paczkomacier zeskanować kod kreskowy - jest skaner. Od razu wyskakuje adresat, itd. Bardzo fajne rozwiązanie, nic nie trzeba wstukiwać.
Co do terminów - połowa przyszłego tygodnia to powienien być max na odesłanie zegarków na serwis.
_________________ hrg.pl
Ostatnio zmieniony przez Dominik 2012-11-07, 20:44, w całości zmieniany 1 raz
Dominik,
Chodziło o to, że się nie da tak zrobić z innego niż domyślny paczkomatu.
No właśnie wpisywałem kod nadania a później skanowałem kod kreskowy i wyskakiwał:
"UPS coś jest nie tak" czy coś podobnego, a już czasu nie miałem wracać do mnie, bo musiałem do Pepików jechać.
Jutro jak będę wracał to zajadę do domyślnego paczkomatu i wyślę.
Tym sposobem foka jeszcze okolice Pragi zwiedzi, co prawda szczelnie zapakowana, ale zawsze