Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#16 Wysłany: 2010-03-10, 09:57
Czyli bezpieczniejszy będzie nr 2 Szkoda, nr 1 bardziej mi się podoba ( ze względu na umieszczenie sekundnika ), ale nie ma go z polecanym przez Was werkiem
szeryf [Usunięty]
#17 Wysłany: 2010-03-10, 16:49
Dlaczego któryś z 3 prezentowanych na poprzedniej stronie Sea-Gulli ST36 (tzw. Asian Unitasy) miałby być bezpieczniejszy (w jakim sensie?), w sytuacji gdy nie wiadomo kto je ostatecznie złożył?
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#18 Wysłany: 2010-03-10, 17:04
Myślę że Tomkowi chodziło o bezpieczeństwo w sensie "koszerności", to znaczy taki który jest najmniej kojarzony z podróbkami
Tomek w przypadku tych werków nie ma to najmniejszego znaczenia, wszystkie są jak najbardziej legalne i nie naruszają prawa.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#19 Wysłany: 2010-03-10, 19:10
W d.... mam koszerność . Chodziło mi tylko o lepszy werk. Skoro w Parnisie nr 1 werk źle się niektórym kojarzy ( były takie opinie ), to wezmę nr 2. To i tak milowy krok w moim kolekcjonerstwie. Taka pewna forma odtalibizowania Detalibizacja
#21 Wysłany: 2010-03-10, 19:20
Na Jebaju nie ma takiej opcji. Tylko przy składaniu zamówienia na tej stronce. Btw a PayPalem tam płacić można ? Jestem leniwy, wolę gotowy kupić
A 230 zetafonów za to "cudo" to dobra cena? Wysyłka gratis
Unitasa można produkować full legal.To tak stary werk że nie ma żadnych praw patentowych które by go chroniły.Trzeba tylko zakupić całe kompletne ciagi technologiczne i jazda.Można by nawet w Polsce gdyby ktos miał tyle kasy.Ciekawe równiez kto im (Chińczykom) sprzedał kompletne linie produkcyjne.To dziesiatki maszyn.Nie sądzę by krasnoludki trudniły sie sprzedawaniem takich technologii .Tak więc Unitasy są całkowicie legalne.
Werk przypominający IWC niby też ale ta podróbkowa aura wokół niego jakos przynajmniej mnie odrzuca.
Mam dokładnie to samo.
Parnis miał kiedyś pięknego lotnika na zwykłym Asiaunitasie i sekundnikiem na "6" - przestali go robić, i w jego miejsce weszły dwa modele - jeden w kopercie od podróbek IWC Repetier z charakterystycznym "dzundzlem", i drugi z taką samą aranżacją tarczy, normalnej kopercie, ale dla odmiany tym modyfikowanym Asiaunitasie który miał robić za IWC Portugeser. Oba dla mnie są "nie okejka", i szlag mnie jasny trafia że nikt nie robi zwykłego, porządnego liotczika ...
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#26 Wysłany: 2010-03-10, 21:00
To jest standardowa cena "jebajowa" w opcji kup teraz z wysyłką, jak napiszasz sprzedawcy że chcesz kupić poza aukcją, to utargujesz jeszcze do 7 do 10 USD