Kurcze jakby ta maszynka w stalowej a nie złoconej kopercie była to bym się naprawdę bardzo poważnie zastanawiał
I tu właśnie leży pies pogrzebany. Nie wiem czemu obawiam się zakupu chińskiego czasomierza w pozłocie - poczekamy parę lat - zobaczymy. No i te błędy (w moim Tao również, czego nie zauważyłem na początku, gdyż kupiłem go praktycznie z marszu, bo mi się spodobał).
chyba już o tym dyskutowaliśmy, pewnie dla Chińczyków nasze litery są tak bardzo do siebie podobne jak dla nas ichnie znaczki. Ale fakt, że do produkcji "international" mogliby się przyłożyć
Darecki [Usunięty]
#18 Wysłany: 2009-11-29, 23:42
Dla wszystkich tych, którzy obawiają się chińskiego złocenia i wolą coś stalowego...
Koledzy "swędzi mnie" coraz bardziej na ten zegarek:
Wiem, ze jest wersja w stali, ale ta bardziej do mnie przemawia.
Mam słabośc do złotego koloru...
Czy któryś z was pokusił sie o zakup jakiegoś pozłacanego "chinola" i jak ocenia jakość i trwałośc tej powłoki. Zegarek współczesny będzie u mnie z p;ewnością w użytku codziennym (super zachowane staruszki mają u mnie wyłącznośc na noszenie okazjonalne) i boję się, że zegarek straci urok po kilku miesiącach i będe musiał (zacisnąwszy zęby) poddać go polerce celem usunięcia resztek pozłoty.
Czy któryś z was pokusił sie o zakup jakiegoś pozłacanego "chinola" i jak ocenia jakość i trwałośc tej powłoki. Zegarek współczesny będzie u mnie z p;ewnością w użytku codziennym (super zachowane staruszki mają u mnie wyłącznośc na noszenie okazjonalne) i boję się, że zegarek straci urok po kilku miesiącach i będe musiał (zacisnąwszy zęby) poddać go polerce celem usunięcia resztek pozłoty.
Ja mam Samsona w rózowym złocie. Na razie jest OK, ale miałem go na ręku może 15 razy ...
Darecki [Usunięty]
#23 Wysłany: 2010-03-08, 09:46
Ja bym wolał ten nowszy model bo:
1) Usunęli efekt zadartej "spódniczki" spod której ukazuje się dziurka w postaci dziurbillona
2) Z uszu usunęli te śrubki z boku, przez co nie mamy efektu wielkich skrzydeł
3) Usunęli napisy "RETROGRATE" co jest nie zgodne ze słownikiem i trochę razi