#1 Wysłany: 2012-10-17, 12:55 Zegarek Chińskiej Armii Wyzwoleńczej ?
Na e bayu natknąłem się na dwie ciekawe dość propozycje zegarka Armii Chińskiej. Problem w tym, że nie wiadomo, czy faktycznie znajduje się takowy na wyposażeniu żołnierzy PLA czy jest to raczej tylko "radosna twórczość", bo wiadomo powszechnie, że wszystkie rzeczy z przydomkiem "Army" sprzedają się lepiej Nadzieje na to, że owe zegarki mogą mieć coś wspólnego z armią wzbudzają "krzaki" na tarczy zamiast jakiegoś "China Army" itp.
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#7 Wysłany: 2012-10-17, 13:26
Ten Szanghaj to współczesna wersja zegarka wyprodukowanego kiedyś dla Chińskiego wojska, coś jak Pilot 1963, swoją drogą to całkiem niezły łoczyk, tylko ta cena
Ten Szanghaj to współczesna wersja zegarka wyprodukowanego kiedyś dla Chińskiego wojska, coś jak Pilot 1963, swoją drogą to całkiem niezły łoczyk, tylko ta cena
Dokładnie Cena to jedyna rzecz, która się mi w nim nie podoba
BTW na tym blogu
http://micmicmor.blogspot...tary-diver.html autor twierdzi, że pokazany przeze mnie na początku Rolexopodobny Sub z gwiazda to w jego opinii też sprzęt wojskowy. Szanghaj o którym mówimy teraz też tam jest.
Ostatnio zmieniony przez Tomi1976 2012-10-17, 13:43, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 1136 Skąd: Szczecin
#9 Wysłany: 2012-10-17, 18:00
No tak, to nie są te same zegarki, mają inne mechanizmy, różnią się także koronkami, nie mówiąc o cenie. Sam się zastanawiałem nad tym powyżej.
Jak dobrze pamiętam, ten "oryginalniejszy" miał też 200 M.
O tutaj jest link n/t:
http://www.network54.com/...ese+grail.+%3B)
Ale może ktoś bardziej zorientowany się jeszcze wypowie?
Ostatnio zmieniony przez kopeć 2012-10-17, 18:05, w całości zmieniany 2 razy
Mnie zastanawia jedno...dlaczego w tych niby wojskowych na każdym kroku zaznaczają owa wojskowość?? dekiel, tracza, koronka, bransoleta . W większości armii na świecie- starcza jakieś bicia na deklu
_________________ ..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#11 Wysłany: 2012-10-21, 23:15
Monter napisał/a:
Mnie zastanawia jedno...dlaczego w tych niby wojskowych na każdym kroku zaznaczają owa wojskowość?? dekiel, tracza, koronka, bransoleta . W większości armii na świecie- starcza jakieś bicia na deklu