Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#20 Wysłany: 2012-10-18, 18:49
Prawde pisząć to taki tiret mozna sobie wypiłować z kawałka dobrej blachy,nagwintować i zahartować. Trochę machania jakby nie było no ale jak zawsze warto.
_________________ Pozdro!!!
Spam [Usunięty]
#21 Wysłany: 2012-10-18, 19:00
...ta... o ile z piłowaniem to jakoś można dać sobie radę ale z gwintowaniem to już gorzej... zdzieraki to w domu czy garażu każdy jakieś ma... a o takie precyzyjniejsze gwintowniki czy narzynki to już nieco trudniej...
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#23 Wysłany: 2012-10-18, 19:39
hulelam napisał/a:
Przepraszam, że tak się wtrącam w wątek ale... kaido2, gdzie można znaleźć słownik terminów zegarmistrzowskich? Ja, jako laik, nawet nie wiem co to jest tiret i remontuar... Jest w sieci jakiś slownik z rozrysowanym mechanizmem?
zdrawki
Oprócz tego na tajnym forumowym ftp masz podręcniki. W "Mechanizmach" i "Montażu, konserwacji i naprawie" Bartnika i Podwapińskiego znajdziesz rysunki wszystkich zasadniczych zespołów z polskimi nazwami części.
#24 Wysłany: 2012-10-18, 20:17
Spam napisał/a:
...ta... o ile z piłowaniem to jakoś można dać sobie radę ale z gwintowaniem to już gorzej... zdzieraki to w domu czy garażu każdy jakieś ma... a o takie precyzyjniejsze gwintowniki czy narzynki to już nieco trudniej...
Gwinty pod tirety zazwyczaj są standardowe prawoskretne 0,8 wiec problemu nie powinno być, no przynajmniej ja nie mam
#30 Wysłany: 2012-10-20, 11:23
Cytat:
Wirtualne dorabianie części. Może otworzyć taką działalność gospodarczą ?
Niestety żyjemy w epoce warzywek którego grono z roku na rok się powiększa toteż nie dziwne się okaże za niedługo iż ktoś ten pomysł wprowadzi w życie na dużo, dużo większa skalę(organizacje paraumysłowe). Eustachy,patentuj póki jeszcze nikt tego typu ekstremalnego sportu w tej dziedzinie nie ćwiczy.